Sultan Muhammad V

Betalte aldri for Sørlands-øy

Den abdiserte malaysiske kongen fant sin ferieperle i Mandal. Nå selges imidlertid øya på nytt, etter at Sultan Muhammad V aldri bladde opp.

DROPPER NORGESFERIE: Sultan Muhammad V betalte aldri for øya i Mandal. Foto: Mohd Rasfan / AFP / NTB
DROPPER NORGESFERIE: Sultan Muhammad V betalte aldri for øya i Mandal. Foto: Mohd Rasfan / AFP / NTB Vis mer
Publisert

I midten av august ble det kjent Sultan Muhammad V, som abdiserte som konge for Malaysia i 2019, planla å senke skuldrene i sørlandsparadiset Mandal.

Åtte millioner kroner skulle han betale for ei øy med hytte utenfor Tregde. Den lille forfalne hytta hadde allerede dispensasjon til å rives, og den tidligere kongen hadde forsikret seg om at det var plass til en 70 fots yacht ved eiendommen.

- Det kom ingen penger, sier imidlertid eiendomsmegler Tore Stray, i Stray & Co Eiendomsmegling, til Fædrelandsvennen.

Må finne ny kjøper

Fristen for å betale gikk ut 1. august, og kjøpet anses nå som annullert. Dermed må det finnes en ny eier til Mandals-perla.

Megler Stray sier at det var flere interessenter da hytta ble lagt ut tidligere i år, og at han nå vil forhøre seg med noen av dem i forsøk på å selge på nytt.

Hvorvidt det har vært noe kontakt med sultanen i forsøk på å få betalt for eiendommen, vites ei. Stray har nemlig nektet for å bekrefte identiteten hans. Det var Finansavisen som for en måned siden avslørte kjøperen av øya.

Vanskelig salg

Før det hadde øya og hytta vært forsøkt solgt i to år, uten hell. Siden den først ble lagt ut er det blitt gitt dispensasjon til riving av den opprinnelige hytta, samt tillatelse til oppføring av ei hytte på 124 kvadratmeter, skriver Fædrelandsvennen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer