Betalte dollargjeld med rubler

Russlands finansdepartement med oppsiktsvekkende melding, uten å si noe om betalingen ble akseptert.

PRESSET: President Vladimir Putin har fått sanksjoner rettet både mot seg selv og Russland. Nå betales dollargjeld i rubler. Foto: Alexei Nikolsky, RIA Novosti/AP/NTB
PRESSET: President Vladimir Putin har fått sanksjoner rettet både mot seg selv og Russland. Nå betales dollargjeld i rubler. Foto: Alexei Nikolsky, RIA Novosti/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Russland har gått på en ny økonomisk smell i kampen for å unngå statsbankerott. Landet har rett og slett vært nødt til å bruke rubler til å betale ned dollargjeld i utlandet.

Det russiske finansdepartementet opplyser ifølge AFP at landet måtte bruke rubler til å dekke betalinger på 649,2 millioner dollar til utenlandske kreditorer, etter at en vestlig bank nektet å utføre Russlands betalingsinstruks.

Avviser bankerott

- En utenlandsk bank nektet å gjennomføre to obligasjonsbetalinger 4. april. For å oppfylle sine forpliktelser, var Russland derfor tvunget til å finne en russisk finansinstitusjon som kunne foreta den nødvendige betalingen, opplyser departementet.

De sier ikke noe om hvorvidt betalingen i rubler ble akseptert av kreditorene.

Mange analytikere mener Russland snart vil være ute av stand til å betjene utenlandsgjelden og dermed være statsbankerott. Dette avvises fra Kreml.

Siden revolusjonen

- Russland har alle tilgjengelige ressurser til å betjene gjelden, hevder Kreml-talsmann Dmitrij Peskov.

Før invasjonen av Ukraina hadde Russland nærmere 650 milliarder dollar i valutareserver og oljeinntekter på flere hundre millioner dollar per dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer