Betalte dollargjeld med rubler

Russlands finansdepartement med oppsiktsvekkende melding, uten å si noe om betalingen ble akseptert.

PRESSET: President Vladimir Putin har fått sanksjoner rettet både mot seg selv og Russland. Nå betales dollargjeld i rubler. Foto: Alexei Nikolsky, RIA Novosti/AP/NTB
PRESSET: President Vladimir Putin har fått sanksjoner rettet både mot seg selv og Russland. Nå betales dollargjeld i rubler. Foto: Alexei Nikolsky, RIA Novosti/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Russland har gått på en ny økonomisk smell i kampen for å unngå statsbankerott. Landet har rett og slett vært nødt til å bruke rubler til å betale ned dollargjeld i utlandet.

Det russiske finansdepartementet opplyser ifølge AFP at landet måtte bruke rubler til å dekke betalinger på 649,2 millioner dollar til utenlandske kreditorer, etter at en vestlig bank nektet å utføre Russlands betalingsinstruks.

Avviser bankerott

- En utenlandsk bank nektet å gjennomføre to obligasjonsbetalinger 4. april. For å oppfylle sine forpliktelser, var Russland derfor tvunget til å finne en russisk finansinstitusjon som kunne foreta den nødvendige betalingen, opplyser departementet.

De sier ikke noe om hvorvidt betalingen i rubler ble akseptert av kreditorene.

Mange analytikere mener Russland snart vil være ute av stand til å betjene utenlandsgjelden og dermed være statsbankerott. Dette avvises fra Kreml.

Siden revolusjonen

- Russland har alle tilgjengelige ressurser til å betjene gjelden, hevder Kreml-talsmann Dmitrij Peskov.

Før invasjonen av Ukraina hadde Russland nærmere 650 milliarder dollar i valutareserver og oljeinntekter på flere hundre millioner dollar per dag.

Men sanksjoner mot russiske banker og sperring av kontoer i utlandet har gjort det vanskeligere å sende penger til utenlandske mottakere.

Sist Russland ikke betalte det de skyldte i utenlandsk valuta var i 1918, i kjølvannet av den kommunistiske revolusjonen. Rubelgjelden ble misligholdt i 1998.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer