Jeff Bezos

Betalte millionsum - trakk seg

Amazon-grunnlegger og en av verdens rikeste, Jeff Bezos, drar til verdensrommet om få dager. I siste liten har en av medpassasjerene trukket seg fra den prestisjefulle turen.

VERDENSROMMET: Om få dager - på samme dato som den første månelandingen: 20. juli - er det duket for Jeff Bezos sin tur til verdensrommet om bord i Blue Origins romfartøy. Foto: Mark RALSTON / AFP / NTB
VERDENSROMMET: Om få dager - på samme dato som den første månelandingen: 20. juli - er det duket for Jeff Bezos sin tur til verdensrommet om bord i Blue Origins romfartøy. Foto: Mark RALSTON / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Om få dager - på samme dato som den første månelandingen: 20. juli - er det duket for Jeff Bezos sin tur til verdensrommet om bord i Blue Origins romfartøy.

Amazon-grunnleggeren skulle opprinnelig ha med sin egen broren, den 82 år gamle piloten Wally Funk og en betalende passasjer, som vant billetten på en auksjon. Vinnerbudet var på 28 millioner dollar.

Trakk seg

Nå er det imidlertid klart at passasjeren, som er anonym, har trukket seg fra turen som følge av en «planleggingskonflikt», skriver The Guardian.

Nå blir passasjeren erstattet med 18-årige Oliver Daemen, som blir tidenes yngste når han flyr til verdensrommet med New Shepard-skipet til romfartsselskapet Blue Origin 20. juli.

- Dette markerer begynnelsen på kommersiell virksomhet for New Shepard, og Oliver representerer en ny generasjon, som vil hjelpe oss å bygge veien til verdensrommet, sier administrerende direktør Bob Smith i Blue Origin.

Turen vil oppfylle en livslang drøm for Daemen, som har vært fascinert av verdensrommet siden han var fire, heter det i uttalelsen. Prisen på 18-åringens billett, er imidlertid ukjent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer