Luksushotell:

Betent eierskapskonflikt: - Helt forvirret

Luksushotellet Claridge's i London er gjenstand for en bitter strid.

I KONFLIKT: En irsk eiendomsutvikler og en gruppe investorer fra Qatar er ikke enige om eierskapet i hotellet Claridge's i London. Foto: Andrew Brackenbury/Rex/NTB
I KONFLIKT: En irsk eiendomsutvikler og en gruppe investorer fra Qatar er ikke enige om eierskapet i hotellet Claridge's i London. Foto: Andrew Brackenbury/Rex/NTB Vis mer
Publisert

Hotellet Claridge's i London er et av Storbritannias mest ærverdige hoteller.

En rekke kongelige og kjente mennesker har bodd der, og på folkemunne blir hotellet kalt «Buckingham Palaces anneks», fordi dronning Elizabeth har spist der så ofte, ifølge Financial Times.

Avisa skriver også at Winston Churchill bodde der i en periode i 1945 etter andre verdenskrig, og at under krigen bodde kongelige fra både Norge, Nederland og Hellas der.

Men tilsynelatende er det ikke gull alt som glitrer: Hotellet er nå nemlig involvert i en bitter eierskapsstrid, ifølge finansavisa.

Uenige om overskuddet

Striden pågår mellom Paddy McKillen, en irsk eiendomsutvikler, og en gruppe investorer fra Qatar, ifølge avisa.

McKillen hevder nemlig at da han og investorene sammen kjøpte flere luksushoteller i 2015, inkludert Claridge's, ble det gjort en avtale om at han hadde rett på noe av det framtidige overskuddet.

Hotelloperatøren Maybourne, som er eid av Qatars tidligere statminister Sheikh Hamad bin Jassim bin Jaber al-Thani og tidligere emir Sheikh Hamad bin Khalifa al-Thani, erkjenner at McKillen har krav på penger, men er uenig med ham om hvor mye.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer