Luksushotell:

Betent eierskapskonflikt: - Helt forvirret

Luksushotellet Claridge's i London er gjenstand for en bitter strid.

I KONFLIKT: En irsk eiendomsutvikler og en gruppe investorer fra Qatar er ikke enige om eierskapet i hotellet Claridge's i London. Foto: Andrew Brackenbury/Rex/NTB
I KONFLIKT: En irsk eiendomsutvikler og en gruppe investorer fra Qatar er ikke enige om eierskapet i hotellet Claridge's i London. Foto: Andrew Brackenbury/Rex/NTB Vis mer
Publisert

Hotellet Claridge's i London er et av Storbritannias mest ærverdige hoteller.

En rekke kongelige og kjente mennesker har bodd der, og på folkemunne blir hotellet kalt «Buckingham Palaces anneks», fordi dronning Elizabeth har spist der så ofte, ifølge Financial Times.

Avisa skriver også at Winston Churchill bodde der i en periode i 1945 etter andre verdenskrig, og at under krigen bodde kongelige fra både Norge, Nederland og Hellas der.

Men tilsynelatende er det ikke gull alt som glitrer: Hotellet er nå nemlig involvert i en bitter eierskapsstrid, ifølge finansavisa.

LUKSUSLEILIGHET: Dagbladet fant Bjørn Dæhlies nye hjem i det idylliske skatteparadiset Zug i Sveits. Video: Matias Ytterstad. Reporter: Trym Mogen. Vis mer

Uenige om overskuddet

Striden pågår mellom Paddy McKillen, en irsk eiendomsutvikler, og en gruppe investorer fra Qatar, ifølge avisa.

McKillen hevder nemlig at da han og investorene sammen kjøpte flere luksushoteller i 2015, inkludert Claridge's, ble det gjort en avtale om at han hadde rett på noe av det framtidige overskuddet.

UNDER RENOVERING: Hotellet Claridge's i London. Foto: NTB
UNDER RENOVERING: Hotellet Claridge's i London. Foto: NTB Vis mer

Hotelloperatøren Maybourne, som er eid av Qatars tidligere statminister Sheikh Hamad bin Jassim bin Jaber al-Thani og tidligere emir Sheikh Hamad bin Khalifa al-Thani, erkjenner at McKillen har krav på penger, men er uenig med ham om hvor mye.

De to partene er heller ikke enige om hvilke hoteller som inngår i kontrakten. Claridge's er flaggskip-hotellet i Maybourne-gruppen.

Spesiallaget Steinway

Det er McKillen og hans forretningspartner Liam Cunningham som har drevet gruppas hoteller de siste syv årene, og de har også gjennomført store renoveringsprosjekter på flere av hotellene.

Penthouse-suiten på Claridge's skal blant annet gjenåpnes i år, med et Steinway-piano spesiallaget til suiten, og en egen medlemsklubb med tilhørende spa, ifølge Irish Times.

Den irske avisa skriver også at arbeiderne ofte har brukt hendene som arbeidsverktøy, for å ikke plage gjestene som har bodd der med høye lyder og bråk.

I starten av april skal McKillen og Cunningham ha blitt sparka fra hotellgruppas styre, uten forvarsel, ifølge Financial Times.

Ifølge en kilde avisa har snakka med, forstår ikke Paddy McKillen årsaken til konflikten.

- Paddy er helt forvirret. Han kunne ikke ha gjort en bedre jobb med å utvide og pusse opp hotellene, sier vedkommende til avisa.

Avisa har ikke lykkes å få en kommentar fra Maybourne-gruppen eller McKillen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer