Betrygget milliardærvenn: - Tryggere enn dykking

OceanGate-sjefen var overbevist om sikkerheten om bord på ubåten: - Jeg er sikker på at han trodde på det han sa, men han tok feil.

Denne animasjonen forsøker å vise hvor raskt og hvordan ubåten Titan imploderte på vei til Titanic. Video: AP/ Ocean Gate/ Starfield studio. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet. Vis mer
Publisert

- Det medfører åpenbart risiko, men det er langt tryggere enn å fly helikopter eller dykke. Det har ikke vært en ulykke på 35 år med en ikke-militær ubåt.

Det skrev det som angivelig skal være administrerende direktør for OceanGate, Stockton Rush (61), i en sms-utveksling med den amerikanske milliardæren og Las Vegas-investoren Jay Bloom i februar.

I meldingsutvekslingen forsøker Rush å overtale Bloom til å ta med seg sønnen på «Titanic»-ekspedisjonen som skulle koste både ham selv og fire andre livet.

Bekymret for sikkerheten

I SMS-utvekslingen, som Bloom har delt på Facebook, forsøker Rush å overbevise Bloom om å benytte seg av de to plassene som da var ledige på den ene av to ekspedisjoner som var planlagt i mai.

Ifølge Bloom skal de to ha møttes for å diskutere turen, hvor Rush blant annet tok ham med til Titanic-utstillingen på Luxor-hotellet i Las Vegas.

Her fikk han blant annet en signert bok av Rush selv, samt den franske forskeren Paul-Henry Nargeolet, verdens ledende Titanic-ekspert som også var om bord i ubåten den skjebnesvangre turen denne uka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.