Bettans hyttekaos: - Vi er skuffet

- Resultatet er nå at det stygge uthuset fortsatt vil skjemme ut eiendommen, mener artistens arkitekt.

- SKUFFET: Elisabeth Andreassens ansvarlige søker i byggesaken på Brønnøya legger ikke skjul på at den ferske utviklingen i saken er en kraftig nedtur. Her er Andreassen avbildet på fritidseiendommen sin på Brønnøya i fjor. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
- SKUFFET: Elisabeth Andreassens ansvarlige søker i byggesaken på Brønnøya legger ikke skjul på at den ferske utviklingen i saken er en kraftig nedtur. Her er Andreassen avbildet på fritidseiendommen sin på Brønnøya i fjor. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er helt oppgitt, sier Elisabeth «Bettan» Andreassen til Børsen.

Artisten sikter til en turbulent og omfattende byggesaksstrid med Asker kommune - der det nå helles ytterligere bensin på bålet. Stridens kjerne er artistens fritidseiendom på Brønnøya, og en søknad om tillatelse til renoveringsarbeid.

Nå skriver Budstikka at byggesaken kan havne på Statsforvalterens bord.

- Er det ikke på tide å la Bettan få fred nå?, skriver sivilarkitekt Nils-Jacob Lugg, som representerer Bettan i byggestriden, i et innlegg i Budstikka.

Stor byggesak rullet opp

Mye tydet på at floka var i ferd med å løsne da Andreassen fikk grønt lys til å rive sitt mye omtalte uthus på 22 kvadratmeter i oktober. Hun fikk på samme tid godkjenning til å føre opp et nytt på samme sted, med lik størrelse.

Samtidig som det ble gitt dispensasjon for uthuset, krevde kommunen at et strandhus på 9,5 kvadratmeter ved sjøen skulle rives.

I kjølvannet av dette har Budstikka skrevet om en langt mer omfattende byggesak knyttet til Brønnøya. Elisabeth Andreassens eiendom er én av 28 som ifølge Asker kommune har ulovlige bygg eller brygger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.