Riksmekleren:

- Betydelig avstand

Det er betydelig avstand mellom partene i meklingen i lønnsoppgjøret, opplyser riksmekler Mats Wilhelm Ruland lørdag kveld.

MEKLING: Til sammen kan rundt 31 500 arbeidstakere blir tatt ut i streik i første omgang dersom partene ikke kommer i mål med meklingen. Reporter: Jesper Nordahl Finsveen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det har vært flere møter mellom partene i kveld, men det er fortsatt betydelig avstand, sier Ruland til NTB ved 21.30-tiden.

LO, YS og NHO sittet sammen på Hotel Opera i Oslo siden fredag formiddag for å forsøke å komme til enighet om lønnsoppgjøret for frontfaget. I mellomtida holder norsk arbeidsliv pusten.

Det kan nemlig bli storstreik, med over 30 000 arbeidstakere som kan bli tatt ut i streik. Lørdag kveld var partene ikke kommet til enighet mens fristen ved midnatt bare var få timer unna.

Ruland uttalte ved 19-tiden lørdag kveld at han var optimistisk på å kunne unngå storstreik, til tross for at en løsning ennå ikke var i sikte.

- Det er ikke gitt vi er ferdige innen midnatt. Det er mulig, men da er vi avhengig av at det blir bra bevegelse i de kommende timene. Av erfaring så pleier disse meklingene å gå på overtid, sa riksmekleren til pressen.

- Krevende

Da Dagbladet snakket med Riksmekleren i 19-tida lørdag, ønsket han ikke å svare på hvor langt partene sto fra hverandre.

Årets forhandlinger er krevende - særlig som følge av smittevernhensyn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer