Riksmekleren:

- Betydelig avstand

Det er betydelig avstand mellom partene i meklingen i lønnsoppgjøret, opplyser riksmekler Mats Wilhelm Ruland lørdag kveld.

MEKLING: Til sammen kan rundt 31 500 arbeidstakere blir tatt ut i streik i første omgang dersom partene ikke kommer i mål med meklingen. Reporter: Jesper Nordahl Finsveen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det har vært flere møter mellom partene i kveld, men det er fortsatt betydelig avstand, sier Ruland til NTB ved 21.30-tiden.

LO, YS og NHO sittet sammen på Hotel Opera i Oslo siden fredag formiddag for å forsøke å komme til enighet om lønnsoppgjøret for frontfaget. I mellomtida holder norsk arbeidsliv pusten.

Det kan nemlig bli storstreik, med over 30 000 arbeidstakere som kan bli tatt ut i streik. Lørdag kveld var partene ikke kommet til enighet mens fristen ved midnatt bare var få timer unna.

Ruland uttalte ved 19-tiden lørdag kveld at han var optimistisk på å kunne unngå storstreik, til tross for at en løsning ennå ikke var i sikte.

- Det er ikke gitt vi er ferdige innen midnatt. Det er mulig, men da er vi avhengig av at det blir bra bevegelse i de kommende timene. Av erfaring så pleier disse meklingene å gå på overtid, sa riksmekleren til pressen.

- Krevende

Da Dagbladet snakket med Riksmekleren i 19-tida lørdag, ønsket han ikke å svare på hvor langt partene sto fra hverandre.

Årets forhandlinger er krevende - særlig som følge av smittevernhensyn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.