- Bidra i dugnaden

Statsminister Erna Solbergs budskap til de lavtlønte er at de må bli med på dugnaden. Hun påpeker også at de høytlønte går mest ned i kroner og øre når de blir permittert.

SVARER: Erna Solberg svarer på hvilke økonomiske tiltak som skal settes i gang etter utbruddet av Corona-virus. Foto: Christian Wehus. Reporter: Jørgen Gilbrant. Vis mer
Publisert

- Vi må alle være forberedt på at vi må bidra i dugnaden. Folk som går på dagpenger får litt mindre penger å rutte med enn de ville fått hvis de sto i full jobb, sier statsminister Erna Solberg.

Sammen med finansminister Jan Tore Sanner, varslet hun i går en rekke tiltak for å lette på effektene coronaviruset allerede har fått på samfunnet. Blant annet varslet de at regjeringen vil endre reglene for permitteringer.

I dag rykket LO-leder Hans-Christian Gabrielsen ut i Børsen med knallhard kritikk mot regjeringens krisetiltak.

Gabrielsen etterlyser først og fremst klare og felles regler for sikring av inntekt når arbeidstakere må være hjemme med barn som settes i karantene når skoler og barnehager stenger.

Erna: De rike bidrar mest

I tillegg frykter LO at en større del av belastningen havner hos arbeidstakerne ved permitteringer.

Solberg svarer på sin side at alle må bidra til dugnaden.

- Så en lavtlønt som må være hjemme med et barn som ikke engang er sykt, er med på dugnad?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer