Frykter for værfenomenet:

Bildene av kaoset vekker oppsikt

Midtøstens problemer med sandstormer er i ferd med å forverre seg kraftig. Det kan bli avgjørende for verdensøkonomien.

ORANSJE: Denne unge gutten fra Irak utenfor Najaf-regionen begynner å bli vant til den oransje atmosfæren rundt ham. Det skyldes en stor økning av sandstormer i Midtøsten. Foto: Qassem al-KAABI/AFP/NTB
ORANSJE: Denne unge gutten fra Irak utenfor Najaf-regionen begynner å bli vant til den oransje atmosfæren rundt ham. Det skyldes en stor økning av sandstormer i Midtøsten. Foto: Qassem al-KAABI/AFP/NTB Vis mer
Publisert

Bildene fra forskjellige steder i Midtøsten de siste ukene minner mer om en scene fra filmen «Dune», enn fra den virkelige verden.

Luften i Dubai og helt over til Syria, dekkes for øyeblikket av en apokalyptisk-liknende oransje farge.

Det er støv og sand som fraktes gjennom luften, og de massive sandstormene i regionen har holdt på i flere måneder.

Det kan få store konsekvenser for millioner av menneskers helse og hele verdensøkonomien, melder CNN.

Tusenvis av mennesker i Midtøsten har strømmet til sykehus med store pustevansker de siste ukene. Flere hundre har måttet legges inn.

Truer den globale økonomien

Sandstormene har ført til stenging av skoler i frykt for barns helse, og mange bedrifter har blitt nødt til å stenge ned, melder CNN.

I Teheran i Iran har flere flyginger blitt stanset på grunn av stormene som herjer og i Kuwait er det meldt om store forsinkelser for sjøtrafikken.

Sandstormene truer med å ødelegge en region som er avgjørende for den globale økonomien, med potensial til å påvirke alt fra prisen på gass ved pumpene i USA, til hvor raskt en kunde i Norge kan motta en pakke fra Kina.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer