Bildene viser bisarre planer

Nye satellittbilder viser at Saudi-Arabia er i full gang med å bygge det oppsiktsvekkende storprosjektet «The Line».

STOR AKTIVITET: Ifølge nye satelittbilder har arbeidere allerede kommet langt på den hypermoderne saudi-arabiske byen. Den gule linja viser området til byen, de røde prikkene skal vise gravemaskinene i området, de blå prikkene skal vise anleggskjøretøyer og solcellepaneler har blitt markert i grønt. Foto: Urban via Soar.Earth
STOR AKTIVITET: Ifølge nye satelittbilder har arbeidere allerede kommet langt på den hypermoderne saudi-arabiske byen. Den gule linja viser området til byen, de røde prikkene skal vise gravemaskinene i området, de blå prikkene skal vise anleggskjøretøyer og solcellepaneler har blitt markert i grønt. Foto: Urban via Soar.Earth Vis mer
Publisert

Børsen har tidligere omtalt kronprinsen av Saudi-Arabia Mohammed bin Salmans megaprosjekt, som har fått navnet «The Line» på engelsk, eller «Linjen» på norsk, om du vil.

Kronprinsen har nemlig lenge hatt planer om å bygge en by på en linje som er 200 meter bred, 170 kilometer lang og 500 meter høy. Der skal det hvis alt går etter planen bo ni millioner mennesker, og alt skal være kledd i speil.

Nå viser nye satellittbilder hvor langt byggeprosjektet i fjellene nord i Saudi-Arabia faktisk har kommet.

Svimlende sum

De nye bildene er tatt av en satellitt fra Chang Guang Satellite Technology Corporation i slutten av oktober, ifølge MIT Technology Review. Bildene er lastet opp av det australske selskapet Soar Earth.

Ifølge bildene er bygningen i ørkenen allerede å skimte, som kan tyde på at byggingen startet tidligere enn den offisielle startdatoen i oktober.

Idéen om det hypermoderne prosjektet ble lansert første gang i januar 2021. Første fase av prosjektet er planlagt å koste 320 milliarder dollar (cirka 3140 milliarder norske kroner). Totalt skal hele prosjektet ha en prislapp på 500 milliarder dollar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer