Suezkanalen:

Bildene viser kaoset

I seks dager har et gigantisk lasteskip blokkert en av verdens viktigste kanaler. Nå viser satellittbilder kaoset som har oppstått.

GRUNNSTØTT: Flere skip står bom fast i en av verdens viktigste kanaler. Grunnen er et grunnstøtt konteinerskip. Video: Julianne Cona / Nicolas Vivan. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et gigantisk lasteskip fra det taiwanske rederiet Evergreen, som frakter last mellom Asia og Europa, har grunnstøtt i Suezkanalen i Egypt.

Skipet, som veier 220 000 tonn og er 400 meter langt, har stått bom fast og skaper store problemer i en av verdens viktigste kanaler.

Tidlig mandag morgen melder shippingselskapet Inchcape at skipet flyter igjen, men at det fremdeles er uklart når trafikken delvis flyter igjen. En havneansatt bekrefter til nyhetsbyrået AP at skipet delvis flyter igjen, men sier at det fremdeles sitter fast.

Nye bilder

Nå viser satellittbilder kaoset som har oppstått.

Suezkanalen er sjøveien som forbinder Middelhavet med Rødehavet, og blir sett på som en av verdens viktigste kanaler. Ved bruk av Suezkanalen sparer lasteskip seg for en tur rundt hele det afrikanske kontinentet.

Rundt 10 prosent av verdenshandelen passerer gjennom Suezkanalen, og det grunnstøtte skipet har ført til at over 300 fartøy nå står i kø i begge sider av kanalen.

På de nye satellittbildene kan man se trafikken i området før og etter at skipet grunnstøtte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer