Folketomt turistparadis

Bildene viser krisa

Bildene fra turistparadiset viser hvor hardt coronapandemien rammer.

ØDE: Et vanligvis populært gatemarked nær stranda i Phuket. Øde, forlatt og folketomt. Foto: Jorge Silva, Reuters / NTB
ØDE: Et vanligvis populært gatemarked nær stranda i Phuket. Øde, forlatt og folketomt. Foto: Jorge Silva, Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Normalt syder det av folk og liv på ferieøya Phuket. Turisnæringen er helt sentral i Thailands økonomi. Og tilsvarende hardt rammet av de globale reiserestriksjonene.

Nå er det ett ord som beskriver det populære reisemålet: Øde.

Årlig besøker rundt 40 millioner turister Thailand. 10 millioner av dem finner veien til Phuket. Siden coronapandemien traff verden for et drøyt år siden har strendene, hotellene, barene og butikkene vært folketomme.

Landet har riktig nok ikke stengt ned for turister - men to ukers karantene frister naturligvis ikke tilreisende som ønsker sol, palmestrender, god mat og forfriskende drikke.

- Folk har ikke jobb, ingen inntekt. Men de har barn og familie de skal forsørge, sier Phukets turistsjef Bhummikitti Ruktaengam til The World.

Det har fått alt fra bartendere, taxisjåfører og hotellansatte til å vende tilbake til landsbygda i et forsøk på å overleve, mens lokalbefolkningen er hardt rammet av fattigdom, forteller han.

Turiststeder fram i køen

Muligens er det et lys i enden av tunnelen.

Thailand har nemlig planer om å prioritere turistdestinasjoner når vaksiner etter hvert skal rulles ut i et større tempo. Så langt har eldre, myndighetspersoner og helsepersonell blitt prioritert i vaksineprogrammet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.