BBC:

Bildeskandale: Programleder tatt av lufta

En ikke-navngitt BBC-ansatt skal ha betalt tenåring for seksuelle bilder over flere år.

BILDESKANDALE: En programleder er tatt av lufta etter en angivelig bildeskandale. Foto: James Manning / Pa Photos / NTB
BILDESKANDALE: En programleder er tatt av lufta etter en angivelig bildeskandale. Foto: James Manning / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av BBC-programlederne er tatt av lufta etter at The Sun publiserte en sak som anklaget ham for å ha kjøpt seksuelt eksplisitte bilder av en tenåring. Søndag ble det kjent at han også suspenderes fra jobbe, melder BBC selv.

Siden 2020 skal han ha overført 35 000 pund, tilsvarende i underkant av en halv million norske kroner, til den nå 19 år gamle jenta.

Det er moren hennes som er tabloidavisas kilde. Hun forteller også at dattera har utviklet avhengighet for crack-kokain.

- Alt jeg vil er at denne mannen skal slutte å betale barnet mitt for seksuelle bilder og å stoppe ham fra å finansiere barnet mitt sitt rusmisbruk, sier hun.

Søndag ble BBC utspurt av regjeringa om håndteringa av saken, skriver Reuters.

HOLDT HASTEMØTE: Kulturminister Lucy Frazer holdt søndag hastemøte med BBC-toppsjefen. Foto: Wiktor Szymanowics / Shutterstock / NTB
HOLDT HASTEMØTE: Kulturminister Lucy Frazer holdt søndag hastemøte med BBC-toppsjefen. Foto: Wiktor Szymanowics / Shutterstock / NTB Vis mer

Kulturminister Lucy Frazer hadde hastemøte med kanalens administrerende direktør Tim Davie, og beskrev anklagene som «veldig bekymringsfullt».

- Davie har forsikret meg om at BBC etterforsker saken raskt og varsomt, sier hun til nyhetsbyrået.

- Gitt typen anklager er det viktig at BBC nå får rom til å etterforske saken, slå fast fakta og håndtere den riktig, sier hun videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer