- Bildet av Sverige er veldig alvorlig

En lang rekke land fraråder reiser til Norges naboer i øst. Det etterlater svensk turistnæring i store problemer.

RAMMES HARDT: De svenske grensebyene taper enorme summer på at nordmenn uteblir. Video: Expressen Bilder: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Så langt har 8,2 milliarder svenske kroner gått opp i røyk. Fortsetter dette gjennom hele sommeren, kan vi vente oss et bortfall på omkring 29 milliarder, sier Jonas Siljhammar til Børsen.

Han er administrerende direktør i Visita, bransje- og arbeidsgiverorganisasjonen for den svenske turistnæringen.

Den siste tida har de coronastengte grensene gradvis åpnet seg i Europa, og fra 15. juli kan også nordmenn reise til EU-land som faller inn under norske helsemyndigheters krav for tilfredsstillende smittekontroll.

For flere land er imidlertid Sverige et unntak. Det er innreiseregler som rammer svensk turistnæring beinhardt.

Taper 316 millioner daglig

Norske myndigheter anser for øyeblikket ingen svenske regioner som tilfredsstillende nok til å fravike karanteneplikten ved hjemreise.

Danmark tillater bare reiser i enkelte svenske regioner, og fredag ble kjent at heller ikke Storbritannia gir Sverige stempelet som «godkjent».

- Svensk turistnæring har befunnet seg i en dyp krise siden tidlig i vår og denne krisen er langt fra over. For hver dag som går med restriksjoner i disse landene, taper Sverige omkring 316 millioner i turistinntekter bare fra våre seks største besøksland, hvor Norge inngår, forklarer Siljhammar til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer