Bildet avslører den enorme krisen

Cruisebransjen er en av de hardest rammede av coronakrisen. Mannskap får ikke gå i land på grunn av smitterisiko, og skipene må søke tilflukt i bukter og på det åpne hav.

KLYNGER: Flere satellittbilder viser klynger av cruise som ikke får gå i land. Foto:AFP.
KLYNGER: Flere satellittbilder viser klynger av cruise som ikke får gå i land. Foto:AFP. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Satellittbilder har avdekket klynger av cruiseskip som samler seg ute på havet. Siden coronavirus-pandemien begynte, har få bransjer blitt hardere rammet enn cruisebransjen.

Satellittbilder har vist slike klynger i blant annet Det karibiske hav og i Manilabukten utenfor Filipinenes hovedstad.

Flere havner har store problemer med å ta imot cruiseskipene. Det er rett og slett ikke plass til alle. I tillegg er det dyrt å ligge til kai på ubestemt tid, og flere land nekter mannskap å sette en fot på land på grunn av smitterisiko.

Selv om det ikke er passasjerer om bord på disse skipene er det fortsatt mange mennesker om bord. Skipenes mannskap er bokstavelig talt fanget på fartøyene.

- Vi er ensomme

De siste ukene er Manilabukten på Filippinene blitt omgjort til verdens største parkeringsplass for cruiseskip, hvorav ingen har noen gjester.

Mer enn 20 skip er klynget sammen utenfor kysten til Manila, Filipinenes hovedstad, skriver Reuters. Der venter de på tillatelse til at mer enn 5 3000 filippinske cruiseansatte kan få gå i land.

Realitet på land er heller ingen stille sjø. Det filippinske mannskapet vet at de står uten jobb på ubestemt tid fra det tidspunktet de får gå i land.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer