Bildet som forklarer krisa

Selv om Norwegian unngikk konkurs i denne omgang, så er ikke faren over. Bildet forklarer hvorfor selskapet ble kastet ut i krise.

FORKLARING: Dette er Norwegians forklaring for hvorfor det har gått så dårlig. Der sammenligner de terrorangrepet 11. september, Sars-epidemien, finanskrisa i 2008 og coronapandemien. Foto: Norwegian
FORKLARING: Dette er Norwegians forklaring for hvorfor det har gått så dårlig. Der sammenligner de terrorangrepet 11. september, Sars-epidemien, finanskrisa i 2008 og coronapandemien. Foto: Norwegian Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Globale innvirkninger, reiserestriksjoner, brå nedstengning, fly på bakken over lengre tid og at ulike land innførte restriksjoner på forskjellige tidspunkter.

Det er denne kombinasjonen som sendte Norwegian ut i krise, skal vi tro selskapet selv.

Det kommer fram i det nesten 200 sider lange prospektet som Norwegian la fram onsdag.

- Innvirkningen av Covid-19 på flyindustrien er uten sidestykke, og skiller seg i både hvor brått det traff og alvorlighetsgrad til noen annen krise i moderne tid, heter det i prospektet.

Selskapet oppsummerer at siden 31. mars har 110 land stengt grensene for alle flypassasjerer, 57 land har strenge reiserestriksjoner og 10 land har karanteneregler for alle som ankommer.

- Flyselskaper verden over reduserer kapasiteten for å møte en etterspørsel nær null, skriver selskapet.

Fortsatt konkursfare

Selv om selskapet den siste uka unngikk konkurs i denne omgang, er ikke faren over.

Selskapet skylder fremdeles mye penger, og flyene står fortsatt på bakken.

- Selv om selskapet mener det er gode utsikter til å kunne unngå slikt mislighold, så er det betydelig risiko for at selskapet blir insolvent og går konkurs, dersom, blant annet, selskapet ikke klarer å nå en enighet med kreditorer og gjenoppta normale operasjoner, skriver Norweigan i prospektet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer