Bildet viser krisen: - Leit og provoserende

Norske skianlegg får juling i møte med mildvær og sjokkpriser på strøm. Eikerapen alpinsenter fikk aldri åpnet bakken, men sitter likevel igjen med en monsterregning.

GLISSENT: Eikerapen alpinsenter får foreløpig ikke noe drahjelp fra været - og har vært avhengig av å produsere kostbar kunstsnø den siste tida. Dette bildet ble tatt forrige uke - og viser et noe glissent barne- og familieområde ved anlegget. Normalt skulle landskapet rundt bakken vært kledd i hvitt. Foto: Tor Stray
GLISSENT: Eikerapen alpinsenter får foreløpig ikke noe drahjelp fra været - og har vært avhengig av å produsere kostbar kunstsnø den siste tida. Dette bildet ble tatt forrige uke - og viser et noe glissent barne- og familieområde ved anlegget. Normalt skulle landskapet rundt bakken vært kledd i hvitt. Foto: Tor Stray Vis mer
Publisert

- Vi var forberedt på at regningen ville bli høy, men dette er jo helt vanvittig, sier Odd Hallvard Kjellby til Børsen.

Styrelederen for Eikerapen alpinsenter sikter til monsterregninga som dumpet ned i postkassa for kort tid siden. For desember alene må det lille alpinanlegget sør i Åseral kommune punge ut 297 000 kroner - og det uten at hovedbakken rakk å bli klar for åpning.

Det var Fædrelandsvennen som først omtalte saken.

Manglet én dag

Mildværet over Vest-Agder har rammet vintersportsaktørene på verst tenkelig tidspunkt.

- Vi bruker snøkanoner. Det må imidlertid være en viss temperatur for å produsere kunstsnø. Akkurat nå er 70 prosent av anlegget dekket av kunstsnø, men vi manglet én dags produksjon for å dekke den store bakken.

- Dermed står vi igjen med barne- og familieområdet, som gir begrenset med inntekt, fortsetter Kjellby til Børsen.

- Krevende

Eikerapen står altså i et marerittscenario: Hovedbakken kan ikke tas i bruk, inntekter uteblir, og på toppen av isfjellet ruver en gigantregning - på størrelse med hva anlegget tradisjonelt sett betaler totalt for en hel ordinærsesong.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer