Bilistene krever handling:
- Holder ikke

Bilistenes organisasjon krever avgiftskutt fra regjeringen. - Norske familier sliter, sier NAF.

VIL IKKE: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) har avvist å kutte i drivstoffavgiften. NAF krever nå en rekke avgiftskutt for lette situasjonen for vanlige bilister. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VIL IKKE: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) har avvist å kutte i drivstoffavgiften. NAF krever nå en rekke avgiftskutt for lette situasjonen for vanlige bilister. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

Lørdag gjorde finansminister Trygve Slagsvold Vedum det klart for Dagbladet at det ikke blir noen krisepakke for de skyhøye drivstoffprisene.

Pumpeprisene har i lang tid ligget langt over 20-tallet her til lands. i Tromsø har dieselprisen vært oppe i 27 kroner som følge av Russlands invasjon av Ukraina.

- Uthaling

Norges største bileierorganisasjon, NAF, med rundt 500 000 medlemmer, reagerer sterkt på at Vedum vender tommelen ned for en krisepakke for bilistene. De mener regjeringen står for en uthalingstaktikk.

- Det er nå folk sliter med høye drivstoffpriser, vente-å-se holdningen fra regjeringen holder ikke, sier kommunikasjonssjef Camilla Ryste til Dagbladet.

NAF krever nå at drivstoffavgiften, eller veibruksavgiften som den formelt sett heter, må fjernes.

- Det nytter ikke å sitte stille i håp om at dette skal å over av seg selv. Jeg forstår at det er fristende med en vente og se -holdning, men det er nå folk sliter. Det er akkurat nå at pumpeprisen tynger, og vi kan ikke sitte stille å se på dette. Folk forventer handling fra regjeringen, slik at prisene kommer tilbake til normale nivåer, sier Ryste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer