Bilistene krever handling:
- Holder ikke

Bilistenes organisasjon krever avgiftskutt fra regjeringen. - Norske familier sliter, sier NAF.

VIL IKKE: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) har avvist å kutte i drivstoffavgiften. NAF krever nå en rekke avgiftskutt for lette situasjonen for vanlige bilister. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VIL IKKE: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) har avvist å kutte i drivstoffavgiften. NAF krever nå en rekke avgiftskutt for lette situasjonen for vanlige bilister. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

Lørdag gjorde finansminister Trygve Slagsvold Vedum det klart for Dagbladet at det ikke blir noen krisepakke for de skyhøye drivstoffprisene.

Pumpeprisene har i lang tid ligget langt over 20-tallet her til lands. i Tromsø har dieselprisen vært oppe i 27 kroner som følge av Russlands invasjon av Ukraina.

- Uthaling

Norges største bileierorganisasjon, NAF, med rundt 500 000 medlemmer, reagerer sterkt på at Vedum vender tommelen ned for en krisepakke for bilistene. De mener regjeringen står for en uthalingstaktikk.

- Det er nå folk sliter med høye drivstoffpriser, vente-å-se holdningen fra regjeringen holder ikke, sier kommunikasjonssjef Camilla Ryste til Dagbladet.

NAF krever nå at drivstoffavgiften, eller veibruksavgiften som den formelt sett heter, må fjernes.

- Det nytter ikke å sitte stille i håp om at dette skal å over av seg selv. Jeg forstår at det er fristende med en vente og se -holdning, men det er nå folk sliter. Det er akkurat nå at pumpeprisen tynger, og vi kan ikke sitte stille å se på dette. Folk forventer handling fra regjeringen, slik at prisene kommer tilbake til normale nivåer, sier Ryste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.