Biljakt-drama etter luksustyveri

Tyvene stakk av med champagne for flere millioner, men én ting tenkte de trolig ikke på.

LUKSUS: I helga utspilte det seg en intens biljakt i Frankrike, etter at tyver stakk av med Möet & Chandon-champagne verdt millioner. Illustrasjonsfoto: Tim Goode / Jockey Club / PA Photos
LUKSUS: I helga utspilte det seg en intens biljakt i Frankrike, etter at tyver stakk av med Möet & Chandon-champagne verdt millioner. Illustrasjonsfoto: Tim Goode / Jockey Club / PA Photos Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dramaet begynte natt til lørdag i Reims, i hjertet av Champagne-regionen, der drikken med samme navn har sin opprinnelse.

Tyver stakk nemlig av med to fulle lastebillass med champagne av det prestisjetunge merket Möet & Chandon. Det var et lokalt selskap som ble utsatt for ugjerningen.

På hvert lass var det champagne for 300 000 euro, ifølge Le Parisien. Tjuvegodset hadde dermed en totalverdi på 600 000 euro. Summen tilsvarer cirka 7,1 millioner kroner.

Vill jakt

Det tyvene trolig ikke visste, var at varene hadde sporingsenheter på seg. Politiet klarte derfor raskt å lokalisere lastebilene.

Det ble bestemt at bilene skulle stanses, men det hadde tyvene ingen planer om å gå med på.

Det resulterte i en intens biljakt på motorveien ved Pontault-Combault om lag 20 kilometer fra Paris sentrum, tidlig lørdag morgen, skriver BBC.

På frifot

Tre politibiler var involvert i den dramatiske jakten, der tyvene prøvde å riste dem av seg ved å svinge brått.

BILJAKT: En dramatisk biljakt i Florida ender med oppsiktsvekkende scener. Video: The Marion County Sheriff’s Office. Reporter: Anton Lier / Dagbladet TV. Vis mer

En av lastebilene ble etter hvert tvunget til å bremse, men føreren skal ha hoppet ut - mens kjøretøyet fortsatt var i fart - og inn i en BMW som stakk av. Den farlige situasjonen med en lastebil uten fører gjorde at en politimann spurtet etter, for så å parkere den trygt.

Den andre lastebilen klarte å ta av ved neste avkjørsel og ble seinere funnet, men uten sjåføren. Gjerningspersonene er fortsatt på frifot, og politiet etterforsker saken.

Ingen personer ble skadet i dramaet, og alle flaskene med den edle drikken ble funnet i god behold - dog utsatt for en del risting.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer