Bill Gates

Bill Gates i sorg

- Min far var den «ekte» Bill Gates. Han var alt jeg prøver å være og jeg vil savne ham hver dag, skriver Microsoft-grunnleggeren på Twitter.

Bill Gates: Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann/File Photo
Bill Gates: Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann/File Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et innlegg på sin nettside skriver Microsoft-grunnlegger Bill Gates (64) at hans far, William H. Gates II (94) senior - bedre kjent som Bill Gates senior - er død.

- Min far gikk fredelig bort i sitt hjem i går, omringet av sin familie. Vi vil savne ham mer enn jeg kan uttrykke akkurat nå. Vi føler sorgen, men også takknemlighet.

Gates skriver at farens bortgang var forventet. Han var 94 år gammel og helsetilstanden hadde forverret seg.

- Så vi har hatt lang tid på å reflektere over hvor heldige vi er som har hatt denne fantastiske mannen i våre liv i så mange år. Og vi er ikke alene om disse følelsene. Min fars visdom, sjenerøsitet, empati og medmenneskelighet hadde en stor innflytelse på mennesker rundt om i verden.

Jobbet sammen

Videre forteller Gates om Microsofts første år, og at han søkte juridiske råd hos sin far. Senere fikk de to anledningen til å jobbe sammen i Bill & Melinda Gates Foundation. De jobbet sammen i stiftelsen i to tiår, og Gates skriver at de ikke hadde noen anelse om hvor gøy de kom til å få det sammen da de startet.

Gates, som er verdens nest rikeste mann, har brukt en betydelig del av formuen til å gi midler som mat, utdannelse og medisiner til vanskeligstilte i samfunnet gjennom stiftelsen, som han og kona grunnla i 2000.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer