Roman Abramovitsj

Billigsalg kan gi giganttap

Roman Abramovitsj-selskap selges for én dollar. Var verdt milliarder for to år siden.

TAP: Oligark og tidligere Chelsea-eier Roman Abramovitsj. Foto: NTB
TAP: Oligark og tidligere Chelsea-eier Roman Abramovitsj. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det britiske telekomselskapet Truphone skal selges for én dollar. Det melder den britiske avisa The Times.

Avisa skriver at den verdenskjente oligarken Roman Abramovitsj eier 23 prosent av selskapet. De øvrige eierne er forretningspartnerne hans Aleksandr Abramov og Aleksandr Frolov, begge de også russere.

Giganttap

Selskapet skal selges for én dollar, men var verdt så mye som cirka fem milliarder norske kroner i 2020, skriver The Times. De melder også at Abramovitsj og forretningspartnerne selv skal ha investert i underkant av fire milliarder i selskapet som produserer elektroniske SIM-kort.

Salget kommer i kjølvannet av at britiske myndigheter har fryst midlene til Abramovitsj etter at Russland invaderte Ukraina.

Selskapet skal i april ha fått rådgivning for strategiske valg framover.

Tek-entreprenørene Hakan Koc og Pyrros Koussios har blitt navngitt som foretrukne kjøpere. The Times skriver at i et forslag som ligger framme skal Koc eie 90 prosent, mens Koussios skal eie de resterende 10 prosentene.

De nåværende eierne har forpliktet seg til å investere ytterligere 100 millioner, samt å betale gjeld på rundt seks millioner norske kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer