Bilsalget faller for andre år i Kina

Bilsalget i Kina falt med nesten 10 prosent i fjor som følge av handelskrigen med USA og brems i landets økonomiske vekst.

FALLER: Biler i kø utenfor Shanghai. Kina er verdens største bilmarked, men nå faller bilsalget for andre år på rad. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FALLER: Biler i kø utenfor Shanghai. Kina er verdens største bilmarked, men nå faller bilsalget for andre år på rad. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Mindre optimisme blant forbrukerne og lavere etterspørsel etter elektriske kjøretøy får skylden for at bilsalget i Kina går ned andre år på rad.

Det totale salget av kjøretøy gikk ned med 8,2 prosent fra 2018 til 2019. Salget av biler av typen SUV, sedan og varebiler gikk ned med 9,6 prosent i samme periode. Nedgangen begynte i 2018, med et fall på 4,1 prosent fra det foregående, etter to tiår med eksplosiv vekst. Den ble utløst av handelskrigen med USA.

I fjor stupte salgstallene halvveis inn i året da kinesiske myndigheter fjernet subsidier for forbrukerne.

Nedgangen legger press på både internasjonale og kinesiske bilprodusenter, som i dag bruker store summer på å møte myndighetenes krav til å selge elektriske kjøretøy.

Analytikere venter en flat utvikling i 2020 og sier også at det er mer sannsynlig med oppgang enn med nedgang.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer