Biltema-arving i bitter milliardstrid

Louise Wennberg i pengebråk med eksmannen.

SKAL ARVE ALT: Louise Wennberg flyttet fra Sverige allerede som barn og gikk på en internatskole i Sveits, før hun etter hvert flyttet til London. Hun eier i dag fem prosent av aksjene i Biltema - og skal etter planen arve hele imperiet. Foto: Biltema
SKAL ARVE ALT: Louise Wennberg flyttet fra Sverige allerede som barn og gikk på en internatskole i Sveits, før hun etter hvert flyttet til London. Hun eier i dag fem prosent av aksjene i Biltema - og skal etter planen arve hele imperiet. Foto: Biltema Vis mer
Publisert

Arvtakeren av Biltema-imperiet, svenske Louise Wennberg (33), befinner seg i sentrum av et bittert skilsmisseoppgjør med eksmannen Martin Wennberg (39).

Etter at eksparet separerte seg i 2021, har en bitter pengekrangel sendt dem strake veien inn i det britiske rettssystemet. Stridens kjerne er fordelingen av 115 millioner pund, som utgjør i overkant av 1,5 milliarder norske kroner.

Torsdag denne uka var Louise Wennberg til stede under en offentlig høring i London, hvor en dommer skal ta en beslutning om hvor mye de to skal forlate ekteskapet med.

Det skriver en rekke britiske medier, deriblant storavisa Independent.

- Kalkulert

Ifølge Evening Standard var ikke Martin Wennberg selv til stede, ei heller representert med en advokat. Han skal tidligere har søkt om at saksbehandlingen blir utsatt, noe dommeren har avvist.

Ifølge Independent mener Louise Wennbergs advokat, Michael Glaser KC, at eksmannen med vilje forsøker å trenere saken. Han beskriver det videre som en «kalkulert og bevisst rettssakstaktikk».

Tim Grey, som har representert Martin Wennberg under en tidligere høring, går langt i å avvise at det er en villet taktikk fra sistnevnte. Han har forklart noe kryptisk at det «kunne være andre årsaker» til at Wennberg ønsket utsettelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.