Biltoll ikke nevnt i handelssamtaler mellom EU og USA

Trusler fra USA om å innføre en toll på europeiske biler var ikke tema i handelssamtalene med hans amerikanske motparter, sier EUs handelskommissær Phil Hogan.

IKKE NEVNT: EUs handelskommissær Phil Hogan leder handelssamtalene med USA, men sier biltoll ikke ble nevnt. Her sammen med den franske finansministeren, Bruno Le Maire, på en pressekonferanse Foto: Michel Euler / AP / NTB scanpix
IKKE NEVNT: EUs handelskommissær Phil Hogan leder handelssamtalene med USA, men sier biltoll ikke ble nevnt. Her sammen med den franske finansministeren, Bruno Le Maire, på en pressekonferanse Foto: Michel Euler / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Uttalelsen fra Hogan kom timer etter at Tysklands forsvarsminister bekreftet at USA hadde truet med en avgiftsøkning på 25 prosent på biler dersom ikke tre EU-land økte presset på Iran.

– Det ble ikke nevnt. Det ble knapt nevnt, sa Hogan på en pressekonferanse i Washington torsdag kveld.

– Jeg tror det er gode nyheter for Tyskland, la han til.

Atomavtale påvirker handelssamtaler

Tyskland, Frankrike og Storbritannia anklaget denne uken Iran for å bryte atomavtalen fra 2015. Det skjedde en uke etter at USAs president Donald Trump i hemmelighet krevde at landene gjorde det. Trusselen om økt toll på biler ble brukt for å overbevise landene, skrev The Washington Post onsdag.

EUs handelskommissær sier han fikk vite om det gjennom mediene.

– Jeg har absolutt ikke blitt orientert, sa Hogan.

Trump begynte i 2018 å true med avgiftsøkning på bilimport for å beskytte den amerikanske bilindustrien. Det skapte bekymring hos japanske og europeiske bilprodusenter.

Japanske bilprodusenter ser ut til å ha gått klar etter at USA og Japan ble enige om en ny handelsavtale i september.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer