Birk Sport er konkurs

Sportsforretningen Birk Sport er konkurs. Flere interessenter har allerede tatt kontakt med bostyrer.

Birk Sport er konkurs
Publisert
Sist oppdatert

Selskapet har drevet spesialbutikk innen sykkel i flere år.

- Selskapets styre har begjært oppbud, da det ikke er funnet grunnlag for videre drift, sier bostyrer Andreas S. Christensen i KCO Advokater til Børsen.

- Jeg vet foreløpig ikke hvilken gjeld selskapet har, utover at de opplyser om et betydelig underskudd på virksomheten i 2019. De opplyser om et underskudd på i underkant av 20 millioner i fjor, sier han.

I kontakt med interessenter

Full oversikt får bostyreren når kreditorene har meldt sine krav innen kravfristen 11. februar. Christensen er nå i gang med å registrere selskapets verdier.

Overfor Børsen bekrefter han også at han allerede er i kontakt med flere interessenter som har meldt seg etter dagens nyhet.

- Det har vært mange henvendelser fra virksomheter i sportsbransjen og også andre, sier Christensen, som foreløpig ikke ønsker å gi flere detaljer.

- Jeg er i kontakt med flest mulig av dem i håp om en god løsning for de ansatte og for å videreføre deler av virksomheten, sier han.

Birk Sport hadde ca 45 ansatte, hvorav en del deltidsansatte. Ifølge bostyrer hadde Birk Sport per konkursåpning fire butikker - to i Oslo, én i Bærum og én i Tønsberg. I tillegg kommer en franchisevirksomhet i Larvik, som ikke er direkte rammet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer