Birk Sport er konkurs

Sportsforretningen Birk Sport er konkurs. Flere interessenter har allerede tatt kontakt med bostyrer.

Birk Sport er konkurs
Publisert
Sist oppdatert

Selskapet har drevet spesialbutikk innen sykkel i flere år.

- Selskapets styre har begjært oppbud, da det ikke er funnet grunnlag for videre drift, sier bostyrer Andreas S. Christensen i KCO Advokater til Børsen.

- Jeg vet foreløpig ikke hvilken gjeld selskapet har, utover at de opplyser om et betydelig underskudd på virksomheten i 2019. De opplyser om et underskudd på i underkant av 20 millioner i fjor, sier han.

I kontakt med interessenter

Full oversikt får bostyreren når kreditorene har meldt sine krav innen kravfristen 11. februar. Christensen er nå i gang med å registrere selskapets verdier.

Overfor Børsen bekrefter han også at han allerede er i kontakt med flere interessenter som har meldt seg etter dagens nyhet.

- Det har vært mange henvendelser fra virksomheter i sportsbransjen og også andre, sier Christensen, som foreløpig ikke ønsker å gi flere detaljer.

- Jeg er i kontakt med flest mulig av dem i håp om en god løsning for de ansatte og for å videreføre deler av virksomheten, sier han.

Birk Sport hadde ca 45 ansatte, hvorav en del deltidsansatte. Ifølge bostyrer hadde Birk Sport per konkursåpning fire butikker - to i Oslo, én i Bærum og én i Tønsberg. I tillegg kommer en franchisevirksomhet i Larvik, som ikke er direkte rammet.

- Tøft prispress

Selskapet har stengt all handel, og tidligere i dag var også nettsiden utilgjengelig. I ettermiddag er det lagt ut en melding på nettsiden, som forklarer noe av bakgrunnen for konkursåpningen.

- Styret i Birk Sport As har dessverre besluttet å melde selskapet konkurs. Årsaken til konkursen er grunnet et tøft prispress i sportsmarkedet, svak bruttomargin, leveranseproblemer og at selskapet ikke har lykkes med å gjennomføre en redningspakke mellom eierne og hovedkreditorer, heter det i meldingen.

Det var Dagens Næringsliv som først meldte om saken i dag.

Birk Sport ble etablert i 1992, og har siden 1999 rendyrket sykkelkonseptet.

Store omveltninger

Sportsbransjen er inne i en tøff tid, hvor blant annet manglende vintervær har fått noe av skylda. XXL har i tillegg til en rekke skandaler i fjor slitt med store varelagre. Selskapet har stupt på Oslo børs etter flere dårlige nyheter, og aksjen ligger nå på 13,05.

I går ble det kjent at Pål Wibe går fra Europris, og blir konsernsjef i XXL.

I august i fjor kom meldingen om at G-Sport og G-Max legges ned, og at butikkene flyttes over i Intersport-kjeden.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer