Bisarr hjelmtrend har inntatt markedet

Skal ha filtre som renser inn- og utluft.

HJELM: MicroClamte er blant selskapene som har kommet med et produkt som skal filtrere både inn- og utluft. Foto: MicroClimate Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens en rekke land har innført krav om munnbind, visir eller andre ansiktsmasker, har flere aktører kommet på banen for å møte etterspørselen.

Nå har noen av dem inntatt markedet med sine produkter, og de har ikke gått ubemerket hen.

«Fra Uber-turer til flyreiser – AIR by MicroClimate holder deg komfortabel hele veien. AIR filtrerer både inn- og utluft gjennom HEPA-filtre foran og bak innebygde vifter», heter det i produktbeskrivelsen på selskapet sine nettsider.

«AIRs skjerm hindrer ikke utsikten, og brukeren kan også bruke briller uten problemer», heter det videre.

Selskapet skriver at stoffet i og rundt halsen er lett og vaskbart, og at masken selv skal være komfortabel å ha på.

Prislapp? For 199 dollar, tilsvarende rundt 1800 norske kroner, kan denne astronaut-liknende pandemihjelmen bli din.

- Banebrytende

Også det Toronto-baserte selskapet Vyzr Technologies har kommet med et liknende produkt som nærmest kunne glidd rett inn i en science fiction-film.

På deres nettsider reklamerer de for deres BioVYZR, som skal være et «banebrytende ytre lag man kan ta på seg for å beskyttes mot luftbårne farer i hverdagen».

«Det eksklusivt eide designet gir en 360-graders tetning for å beskytte deg fra alle vinkler. Den har også et innebygd luftrensningssystem for å filtrere ut patogene bakterier (et biologisk/medisinsk begrep som brukes om det som forårsaker sykdommer), allergener og forurensede stoffer fra luften du puster inn», heter det i produktbeskrivelsen.

Vyzr Technologies skriver at tilsvarende verneutstyr tidligere bare har blitt brukt i industri- og helsesammenhenger, men at de når har gjort den «kritiske teknologien tilgjengelig for alle».

Drakta har en opprinnelig prislapp på 498 dollar, tilsvarende rundt 4500 norske kroner, men er i skrivende stund på rabatt til 3443 kroner.

PÅ MARKEDET: For 3443 kroner kan denne vernedrakten bli din. Foto: Vyzr Technologies
PÅ MARKEDET: For 3443 kroner kan denne vernedrakten bli din. Foto: Vyzr Technologies Vis mer

«Prometheus»

De to hjelmene er bare blant en rekke produkter som har fått mye oppmerksomhet i det siste, og samtidig som de til dels har fått positive tilbakemeldinger, har de også rukket å bli gjenstand for spøker og sammenlikninger på nett.

Spillreporter i Washington Post, Gene Park, skriver på Twitter:

- Mens dere forhåndsbestilte PS5, bestilte jeg kommodisert (transformasjon av varer som normalt ikke kan anses varer, fra bruksverdi til nytteverdi) oksygen.

Han legger til:

- Jeg sverger at selskaper ville belastet oss for å puste hvis de kunne.

Også Scott Sein, spill- og teknologianmelder for den amerikanske mediesiden CNET, har kommentert det ene produktet. Over et Twitter-innlegg vedlagt et bilde av AIR by MicroClimate-hjelmen, skriver han:

- Prometheus (2020).

Prometheus er en britisk-amerikansk science fiction-film fra 2012 som finner sted i det samme universet som Alien-filmene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer