Bitcoin-kursen stupte etter melding

Elon Musk setter ned foten for betaling med Bitcoin. Det skapte panikk i markedet i nattestimene.

SETTER NED FOTEN: Elon Musk vil ikke lenger godta betaling i Bitcoin. AP Photo/Susan Walsh/ NTB
SETTER NED FOTEN: Elon Musk vil ikke lenger godta betaling i Bitcoin. AP Photo/Susan Walsh/ NTB Vis mer
Publisert

Nattens Twitter-melding fra Tesla-grunnlegger Elon Musk sendte bitcoin-prisen kraftig ned i løpet av få timer.

Fra en pris på om lag 54 600 dollar like før midnatt, var verdien nede på i overkant av 47 700 dollar drøye to timer seinere, ifølge kryptonettstedet Coindesk. Den har i morgentimene stabilisert seg rundt 50 000 dollar.

I Twitter-meldinga kunngjør Musk at Tesla ikke lenger skal akseptere betaling med bitcoin - kort tid etter at selskapet åpnet for bilkjøp med kryptovalutaen i mars.

- Vi er bekymret over raskt økende bruk av fossile drivstoff til Bitcoin-utvinning og transaksjoner, spesielt kullkraft, som har de verste utslippene av alle drivstoff, skriver Musk i meldinga.

Skal ikke selge egen beholdning

Etter at elbil-produsenten i februar kjøpte bitcoin for 1,5 milliarder dollar, har kryptovalutaen satt flere prisrekorder. I midten av april var den verdt godt over 63 000 dollar, ifølge Coindesk.

Ifølge Musk skal selskapet ikke selge unna egen beholdning.

- Vi har planer om å bruke den til transaksjoner så snart utvinningen skjer med mer bærekraftig energi, skriver Musk.

Han legger til at de også ser på andre kryptovalutaer som benytter mindre enn én prosent av Bitcoins energiforbruk per transaksjon.

Energikrevende

Bitcoin-utvinning er basert på kompliserte og tidkrevende dataprosesser som krever mye energi og stadig mer datakraft.

Vanlige datamaskiner er ubrukelige til dette. Spesialutviklede dataanlegg i store haller, blant annet i land der elektrisitet kommer fra kullkraft, brukes i stedet, skriver NTB.

En studie fra Münchens tekniske universitet og Massachusetts Institute of Technology (MIT) i 2019 konkluderte med at det globale bitcoin-nettverket på slutten av 2018 sto for utslipp av 22,9 millioner tonn CO2.

Det tilsvarer en stor by i Vesten eller et helt utviklingsland som Sri Lanka.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer