Dr. Oetker

Bitter familiestrid splitter pizzagigant

Et familiedrama gjør at et av Tysklands største selskaper splittes opp.

FAMILIEKRANGEL: En bitter familiekrangel splitter Dr. Oetker. Det er fjerde generasjon Oetker, August Oetker, som de sista åra har ledet bedriften. Her avbildet i 2005. Foto: Michael Sohn / AP / NTB
FAMILIEKRANGEL: En bitter familiekrangel splitter Dr. Oetker. Det er fjerde generasjon Oetker, August Oetker, som de sista åra har ledet bedriften. Her avbildet i 2005. Foto: Michael Sohn / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Casa di Mama, Ristorante og Rustica er noen av de mest kjente variantene som pizzagiganten selger i Norge og andre land.

Det var også Dr. Oetker som sto bak sjokoladepizzaen som fikk stor oppmerksomhet i Norge for noen år siden. Pizza-delen er kun en liten del av det selskapet står bak.

Ifølge The Times har selskapet 36.000 ansatte i 40 land, og er verdsatt til 84 milliarder kroner.

Dagbladet testet sjokoladepizzaen:

Finansiert av Nazi-Tyskland

Dr. Oetker-navnet stammer tilbake fra 1891, da det ble grunnlagt av August Oetker. Seinere overtok barnebarnet Rudolph August styringen. Under krigen fikk Dr. Oetker oppdraget med å forsyne råvarer til nazityskernes feltkjøkken.

Selv var Rudolph August medlem av det tyske nazipartiet, og tjenestegjorde for det tyske militæret under andre verdenskrig.

Med pengene firmaet tjente med den økonomiske støtten de fikk under krigen vokste det fram et imperium i åra etter. Samtidig fikk Rudolph August åtte barn, med tre forskjellige kvinner, mellom 1940 og 1979.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer