Bitter krangel: - Skamløst

Fredriksen-selskapet Seatankers gir rederi det glatte lag i åpent brev. - Villedende, svarer rederiet.

FYRER LØS: John Fredriksens Seatankers. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FYRER LØS: John Fredriksens Seatankers. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Verdens rikeste nordmann, skipsreder John Fredriksen (79), har vært storaksjonær i det New York-noterte rederiet International Seaways (INSW) siden mars i fjor.

Fredriksens selskap Seatankers eier 16,6 prosent av aksjene, og har tatt til orde for et strategisk samarbeid. INSW har imidlertid ikke ønsket at Fredriksen får en for stor eierandel. Derfor har de introdusert en såkalt giftpille, ifølge Maritime Executive.

Det er en forsvarstaktikk som brukes av et selskap når de ønsker å forhindre et oppkjøp.

Går hardt ut

I forkant av den årlige generalforsamlingen i INSW 6. juni har det blåst opp til storm, med en betent ordutveksling mellom partene.

Fredriksen-selskapet henter fram sin skarpeste penn når de hamrer løs mot INSW i et åpent brev, omtalt av flere medier, som Bloomberg.

I brevet hevdes det at Seatankers har forsøkt å oppnå dialog siden de kom inn på eiersiden, men skal ha blitt møtt med «nedslående grad av forskanselse, egeninteresse og urokkelig fornektelse».

«Selskapet og dets styre har vist bemerkelsesverdig motstand når det gjelder diskusjoner rundt Seatankers' framtidige representasjon i styret, noe som hindrer optimalisering av INSWs strategiske retning, drift og selskapsstyring», tordner Fredriksen-selskapet i brevet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.