Bitter rettsstrid: - Katastrofe

Den britiske eiendomsmagnaten Nick Candy og hans tidligere forretningspartner Robert Bonnier vil la retten ordne opp.

KJENT PAR: Nick Candy, som er gift med den britisk-australske skuespilleren Holly Valance, bygget seg opp innen luksus-eiendom sammen med broren Christian Candy. Foto: Dan Wooller/REX/NTB
KJENT PAR: Nick Candy, som er gift med den britisk-australske skuespilleren Holly Valance, bygget seg opp innen luksus-eiendom sammen med broren Christian Candy. Foto: Dan Wooller/REX/NTB Vis mer
Publisert

Den britiske eiendomsmagnaten Nick Candy (50) er for tida involvert i en bitter rettsstrid med sin tidligere forretningspartner Robert Bonnier, ifølge The Guardian.

Avisa skriver at Candys selskap, Candy Ventures Sarl (CVS), hevder at Bonnier og selskapet hans Aaqua oppga falsk informasjon til dem før de investerte i Bonniers selskap.

De mener at Bonnier og Aaquaa sa at Apple og LVMH var i ferd med å investere de også, noe de ikke var.

Millardær Kjell Inge Røkke skapte overskrifter da han annonserte at han flyttet til Sveits. Men to sjeldne samleobjekter får ikke bli med. Video: NTB, RøhneSelmer AS, Bjørn Langsem / Dagbladet. Reporter: Bjørge Dahle Johansen / Dagbladet TV Vis mer

- Katastrofe

Avtalen som ble inngått mellom de to partene innebar at CVS overførte aksjer de eide i et annet selskap til Bonniers Aaqua, mot å få aksjer i sistnevnte.

Robert Bonnier ble en gang sett på som en av Londons «hotteste gründere», ifølge avisa, men ble i 2004 ilagt en rekordstor bot for å ha villedet aksjemarkedet.

Han har nå gått til motsøksmål mot Candy, etter at det ble utstedt en fryseordre mot Aaqua.

Bonnier mener det var «en katastrofe» for selskapet, og hevder det førte til et tap på 195 millioner dollar og 160 arbeidsplasser.

Innrømmer feil

CVS' advokater har unnskyldt seg for å gi feil informasjon da fryseordren ble utstedt, og innrømmet at det ikke skulle ha blitt innført, ifølge avisa. De mener likevel at det ikke førte til tap i størrelsesordenen Bonnier hevder.

Nick Candy er en av Storbritannias rikeste eiendomsmagnater, etter å ha bygget seg opp i luksussegmentet sammen med lillebroren Christian Candy.

Nick er gift med den australsk-britiske skuespilleren Holly Valance, og de har to barn sammen.

Han prøvde å kjøpe fotballklubben Chelsea i fjor, uten hell, ifølge The Guardian.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer