Bitter rettsstrid: - Katastrofe

Den britiske eiendomsmagnaten Nick Candy og hans tidligere forretningspartner Robert Bonnier vil la retten ordne opp.

KJENT PAR: Nick Candy, som er gift med den britisk-australske skuespilleren Holly Valance, bygget seg opp innen luksus-eiendom sammen med broren Christian Candy. Foto: Dan Wooller/REX/NTB
KJENT PAR: Nick Candy, som er gift med den britisk-australske skuespilleren Holly Valance, bygget seg opp innen luksus-eiendom sammen med broren Christian Candy. Foto: Dan Wooller/REX/NTB Vis mer
Publisert

Den britiske eiendomsmagnaten Nick Candy (50) er for tida involvert i en bitter rettsstrid med sin tidligere forretningspartner Robert Bonnier, ifølge The Guardian.

Avisa skriver at Candys selskap, Candy Ventures Sarl (CVS), hevder at Bonnier og selskapet hans Aaqua oppga falsk informasjon til dem før de investerte i Bonniers selskap.

De mener at Bonnier og Aaquaa sa at Apple og LVMH var i ferd med å investere de også, noe de ikke var.

- Katastrofe

Avtalen som ble inngått mellom de to partene innebar at CVS overførte aksjer de eide i et annet selskap til Bonniers Aaqua, mot å få aksjer i sistnevnte.

Robert Bonnier ble en gang sett på som en av Londons «hotteste gründere», ifølge avisa, men ble i 2004 ilagt en rekordstor bot for å ha villedet aksjemarkedet.

Han har nå gått til motsøksmål mot Candy, etter at det ble utstedt en fryseordre mot Aaqua.

Bonnier mener det var «en katastrofe» for selskapet, og hevder det førte til et tap på 195 millioner dollar og 160 arbeidsplasser.

Innrømmer feil

CVS' advokater har unnskyldt seg for å gi feil informasjon da fryseordren ble utstedt, og innrømmet at det ikke skulle ha blitt innført, ifølge avisa. De mener likevel at det ikke førte til tap i størrelsesordenen Bonnier hevder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.