Havarikommisjonen:

Bjørn (61) var nær døden: - Ut av kontroll

Næringslivstopp Bjørn Matre fløy sjøflyet som kantret i Oslofjorden i fjor. En fersk rapport fra havarikommisjonen beskriver den intense dramatikken.

DRAMA: Havarikommisjonen berømmer den 61-årige næringslivstoppens håndtering av situasjonen som gjorde at han unnslapp døden med et nødskrik i fjor, ifølge en fersk rapport. Foto: Brannvesenet
DRAMA: Havarikommisjonen berømmer den 61-årige næringslivstoppens håndtering av situasjonen som gjorde at han unnslapp døden med et nødskrik i fjor, ifølge en fersk rapport. Foto: Brannvesenet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var bare så vidt at næringslivstoppen i sekstiåra overlevde, den skjebnesvangre ettermiddagen 7. august i fjor, ifølge en fersk rapport fra Havarikommisjonen.

Da sjøflyet hans av typen Cessna brått tippet rundt under landing, begynte vannet å fosse inn i kabinen. Men veien ut fant han ikke med det første.

Flere ble vitne til hendelsen, som utspilte seg i Oslofjorden utenfor Nesodden i august i fjor. Piloten kjempet intenst for sitt eget liv i tida før nødetatene ankom.

Næringslivstopp var pilot

Tirsdag kom havarirapporten, som kaster lys over det hittil ukjente hendelsesforløpet. Der beskrives pilotens desperate forsøk på å komme seg ut av flyet.

Eieren av flyet er styremedlem i pantegiganten Tomra, Bjørn Matre. Næringslivstoppen er styreleder i en rekke selskaper, og hadde en formue på 269 300 208 kroner i 2019, og en inntekt på 24 920 764 samme år, ifølge skattelistene.

61-åringen bekrefter overfor Børsen at det var han som fløy flyet, men ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Matre har 145 timers flygererfaring, framkommer det i den aktuelle rapporten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer