Trysil:

Bjørn Dæhlies hyttepalass solgt

– Jeg er fornøyd med salget, sier Dæhlie.

SOLGT: Bjørn Dæhlies 282 kvadratmeter store hytte på Trysilfjellet er solgt til en pris både skilegenden og kjøperen skal være «passe fornøyd» med. Foto: Privatmegleren
SOLGT: Bjørn Dæhlies 282 kvadratmeter store hytte på Trysilfjellet er solgt til en pris både skilegenden og kjøperen skal være «passe fornøyd» med. Foto: Privatmegleren Vis mer
Publisert

«Svært flott og innholdsrik tømmerhytte over to plan beliggende i naturskjønne omgivelser på Trysilfjellet sør.»

Slik ble hytta til langrennslegenden Bjørn Dæhlie beskrevet i salgsannonsen på Finn.no. Nå er hytta, som har ti soverom, seks bad og et bruksareal på hele 281 kvadratmeter, solgt for en pris både kjøper og selger kan leve med.

– Jeg er fornøyd med salget, sier Dæhlie i en kommentar til Dagens Næringsliv, som først omtalte salget.

BLINDLEIA: Millionhyttene ligger tett som perler i den sørlandske skjærgården Blindleia. Her boltrer noen av de mest kjente finansfolkene og investorene i Norge seg om sommeren. Hotellkongen Petter Stordalen, brødrene Øystein og Torstein Tvenge og Nicolai Tangen har alle luksuseiendommer her. Reporter Mina Janssen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Til slutt var det to budgivere som endte opp med å «slåss» om å få kjøpe hytta, som hadde en prisantydning på 13,9 millioner kroner. Eiendomsmegleren som var ansvarlig for salget, ønsker ikke å si noe konkret om hva salgssummen ble.

– Jeg hadde en budrunde gående stort sett hele søndagen. Det endte på en pris som gjorde at både kjøper og selger konkluderte med at de er passe fornøyde, sier eiendomsmegler Petter Birkrem i Privatmegleren til Børsen.

- I smørøyet

Han forteller at Dæhlie opprinnelig bygde hytta i 1997 for å leie den ut til turister, og beskriver utleieobjektet som «superpopulær».

– Derfor er det ti soverom og seks bad. Det er ei veldig innholdsrik hytte, som ligger midt i det som før ble kalt smørøyet i Trysil. Den ligger rett ved bakken, med gode muligheter for «ski inn og ski ut». Den har vært anerkjent i området i lang tid, sier Birkrem og legger til at hytta har generert «bra med leieinntekter».

GOD PLASS: Tømmerhytta har hele ti soverom og seks bad, i tillegg til tre store stuer. Foto: Privatmegleren
GOD PLASS: Tømmerhytta har hele ti soverom og seks bad, i tillegg til tre store stuer. Foto: Privatmegleren Vis mer

Eiendomsmegleren som solgte hytta, har imidlertid inntrykk av at kjøperen har punget ut for å ha hytta til privat bruk.

Hytta ble opprinnelig lagt ut til salg i 2018. Den gang var imidlertid interessen laber. Hytta ble trukket tilbake fra markedet, og oppussingsarbeid ble igangsatt.

– Det har blitt totalrestaurert. Det er pusset opp et par bad og gjort en del med den i 2019 og 2020, før hytta ble lagt ut for salg igjen. Det har vært vesentlig bedre respons på den nå enn det var den gang.

Det kan også kanskje tilskrives et brennhett hyttemarked, som for alvor dukket opp som følge av coronakrisa i 2020.

Brennhett hyttemarked

For i kjølvannet av at hytteforbudet ble opphevet i april, har omsetningen og prisene på fritidsboliger i Norge skutt i været, opplyste administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge i september.

Interessen for fjellhytter har vært særlig stor, der man på generelt grunnlag også har sett en økning i salget av dyrere hytter.

Økningen i omsetning av hytter over fem millioner var betydelig, der mange husholdninger åpenbart har hatt rom for å anskaffe seg kostbare fritidseiendommer, mente Lauridsen.

MIDT I «SMØRØYET»: Hytta ligger i det eiendomsmegleren kaller «smørøyet» av Trysil-hytter. Foto: Privatmegleren
MIDT I «SMØRØYET»: Hytta ligger i det eiendomsmegleren kaller «smørøyet» av Trysil-hytter. Foto: Privatmegleren Vis mer

Trysil har på ingen måte vært noe unntak, dersom man skal tro Birkrem.

– Det har vært veldig bra. Vi så en «all time high» i 2020, og vi har startet veldig bra i 2021. Det jeg ser nå er at det er lite til salgs. Det skulle vært mer til salgs, så jeg håper det kommer etter hvert, sier eiendomsmegleren.

I tredje kvartal i fjor ble det omsatt over 5500 fritidsboliger spredt over hele landet, en økning på 48 prosent fra samme periode i fjor.

Ekspertene spådde den gang at det ville bli fortsatt rift om hyttene, også framover, selv om de mente årsaken til det store hyttesalget i tredje kvartal var at mange av dem som har ønsket seg hytte i Norge, har forskuttert hyttekjøpet.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer