Bjørn Rune Gjelsten kjøper Gresvig

Har i flere år vært konkurrent.

KJØPER: Bjørn Rune Gjelsten eier fra før Sport1-kjeden. Nå kjøper han seg inn i Gresvig. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KJØPER: Bjørn Rune Gjelsten eier fra før Sport1-kjeden. Nå kjøper han seg inn i Gresvig. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gjelsten Holding AS og O.N. Sunde AS har i dag inngått en avtale med konkursboet etter Gresvig, opplyser selskapet i en pressemelding.

- Målsetningen er å etablere en solid og konkurransedyktig aktør i sportsbransjen, og sikre arbeidsplasser og videre drift på kjedesentralen og i et stort antall butikker, heter det i pressemeldingen.

Gjelsten eier Sport1-kjeden, som i flere år har vært en direkte konkurrent til Gresvigs kjeder G-Sport og G-Max.

90 blir sendt hjem

- Vi i konkursboet er godt fornøyd med avtalen som er inngått. En stor andel av virksomheten er sikret videre drift med en spennende eier, sier advokat Håvard Wiker i advokatfirmaet Ro Sommernes til Børsen.

Wiker har vært bestyrer for Gresvig-konkursen. Han opplyser at 1600 mennesker i dag vil få en formell oppsigelse.

- I underkant av 900 av disse vil få tilbud om fast jobb i dag. I overkant av 450 mennesker vil få tilbud om midlertidig ansettelse fram til detaljene i overdragelsen er avklart. I overkant av 600 mennesker får ikke oppsigelse i dag, fordi de vil jobbe i noe under 30 butikker som konkursboet skal drive videre. Og i underkant av 90 mennesker vil bli sendt hjem i dag, sier Wiker til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer