Bladde opp for Disney-fest

Milliardær Ken Griffin punget ut for en utbyttefest i Disney World for tusenvis av ansatte.

UTBYTTEFEST: Hedgefondselskapet Citadel og grunnleggeren Ken Griffin går mot et rekordår. Foto: Mike Blake / Reuters
UTBYTTEFEST: Hedgefondselskapet Citadel og grunnleggeren Ken Griffin går mot et rekordår. Foto: Mike Blake / Reuters Vis mer
Publisert

For selskapene på Wall Street har det siste året vært som en berg-og-dal-bane.

Forrige helg fikk 10 000 ansatte i hedgefondselskapet Citadel og deres barn oppleve ekte saker under en helg i Disney World i Florida.

Grunnleggeren av selskapet, milliardæren Ken Griffin, betalte for alt - fra egen lomme.

Stjernespekket meny

Den tre dager lange turen var en stor feiring. Det går nemlig mot rekordår for Citadel, ifølge talsperson for selskapet, Zia Ahmed.

Reuters melder at Griffin skal ha dekket flyreiser fra New York, Houston, Paris, Zürich og andre storbyer, samt betalt for hotellopphold, parkering og måltider. På menyen har alt fra lammestek til sushi og paella stått.

I tillegg skal det britiske bandet Coldplay blitt hyret inn for å holde konsert sammen med sanger Carly Rae Jepsen og DJ Diplo.

Tilhører unntaket

Ken Griffin har ifølge Reuters en formue på 32 milliarder dollar, noe som tilsvarer omkring 320 milliarder norske kroner.

I kontrast til flesteparten av andre hedgefondselskaper har det gått svært godt med Citadel. Selskapet, som kontrollerer 59 milliarder dollar i eiendeler, har opplevd en avkastning på 32 prosent i et av de største fondene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer