Norsk turistjubel:

Blant de beste noensinne

Nordmenn ferierer i eget land som aldri før, men mangelen på utenlandske turister fører likevel til et brutalt år for norsk reiseliv.

JUBEL OG TRAGEDIE: Bare ved to tidligere år har Statistisk sentralbyrå registrert flere norske overnattinger i juni, men mangelen på utenlandske turister fører likevel til at besøkstallene stuper. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
JUBEL OG TRAGEDIE: Bare ved to tidligere år har Statistisk sentralbyrå registrert flere norske overnattinger i juni, men mangelen på utenlandske turister fører likevel til at besøkstallene stuper. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var en kraftig vekst i norske overnattinger i juni i år, sammenliknet med juni i fjor. Det viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrås (SSB) overnattingsstatistikk.

«Juni var i år som i fjor, prega av lettelser av restriksjoner som gjorde det mulig for flere nordmenn å reise», skriver SSB.

Bare ved to tidligere år har SSB registrert flere norske overnattinger i juni.

- Det går absolutt i riktig retning, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv til Børsen.

Tall fra overnattingsstatistikken viser at det var rundt 2,8 millioner overnattinger ved kommersielle overnattingsvirksomheter i juni i år. Det er en økning på 18 prosent sammenliknet med juni i fjor.

Været avgjør

Devold peker på flere ting som kan være årsaken til oppsvinget i overnattinger.

- Juni er vanligvis ikke en feriemåned, så det fine været er utslagsgivende. I fjor ble det også fullt veldig mange steder i juli. Jeg tror mange har tatt ferien tidligere, for å unngå å møte fullbooka hotell på populære destinasjoner, sier hun og legger til:

- En annen forklaring kan være at noen faktisk klarte å holde mindre jobbsamlinger i juni, som også er en konferansemåned. Jobbavslutninger eller jobbmøter kan også ha bidratt. Så ser vi at veldig mange har blitt gode på hjemmekontor, og å kombinere. Fleksibiliteten har blitt større. Mange tar med seg positive erfaringer de gjorde i 2020.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer