Oslo lufthavn

Blant verdens vakreste

Gardermoen roses i skyene av fransk storavis.

GRAN OG STEIN: Gardermoens arkitektur framhever gran og stein, konstaterer Le Figaros skribent. Foto: Javad Parsa / NTB
GRAN OG STEIN: Gardermoens arkitektur framhever gran og stein, konstaterer Le Figaros skribent. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Oslo lufthavn er innrammet av svære karnapper, og er en kameleon som tilpasser seg årstidene, avhengig av lyset og fargene på utsiden.»

Den uforbeholdne rosen kommer fra den franske storavisa Le Figaro, som har kåret «verdens ti vakreste flyplasser». Hver av de ti er best i sin kategori; Gardermoen er «den nordligste» vakreste.

Anbefaler «Utkast»

«Flyplassen er direkte inspirert av lokal arkitektur, og framhever gran og stein», skriver avisa, som også anbefaler reisende å dvele ved Kåre Grovens metallskulptur «Utkast» utenfor terminalen.

Le Figaros skribent hevder også at området rundt gatene er fri for høyttalerkunngjøringer - en påstand som kan diskuteres.

Blant de andre på topp-ti-lista finner vi spanske Adolfo Suárez Madrid-Barajas («den mest skogaktige»), Denver International («den vestligste»), Chhatrapati Shivaji Maharaj i Mumbai («den mest metaforiske») og Changi i Singapore («den mest naturlige»).

- Utrolig kult

Ikke helt uventet er Ullensaker-ordfører Eyvind Jørgensen Schumacher (Ap) begeistret over kåringen.

- Dette er utrolig kult, og noe vi blir skikkelig stolte av, sier ordføreren til Romerikes Blad, gjengitt i lokalavisa Mitt Jessheim.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer