Ble diskriminert: Polske Radoslaw fikk bare halv lønn fordi han var etnisk polsk

Norsk selskap drev med etnisk diskriminering, har nemnd avgjort.

BLE DISKRIMINERT: Mens norske arbeidskompiser tjener 2.333 kroner om dagen, fikk Radoslaw Wojtera og de andre utlendingene bare 1.150 om bord på det norske fartøyet. Foto: Privat.
BLE DISKRIMINERT: Mens norske arbeidskompiser tjener 2.333 kroner om dagen, fikk Radoslaw Wojtera og de andre utlendingene bare 1.150 om bord på det norske fartøyet. Foto: Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden 2016 har Radoslaw Wojtera jobbet om bord på fiskebåten Prowess. Ifølge Wojtera hadde han som dekkmannskap nøyaktig de samme arbeidsoppgaver som sine norske kollegaer.

Mens norske arbeidskompiser tjener 2.333 kroner om dagen, har Wojtera og de andre utlendingene måttet nøye seg med 1.150 om bord på det NOR-registrerte fartøyet, skrev Frifagbevegelse i år.

«Jeg synes det er rart at jeg skal tjene mindre enn de norske, men rederiet har forklart lønnsforskjellen med at det er billigere å bo og leve i Polen. Jeg har jobbet i dette rederiet siden 2016 og jeg har hele veien tjent kun halvparten av mine norske kollegaer», sa Wojtera til Maritim Logg da.

Nå har Wojtera og en annen polakk fått medhold hos Diskrimineringsnemnda.

- Trodde jeg ville vinne

Dagbladet har snakket med Radoslaw Wojtera på telefonen fra Polen.

- Dette ser bra ut, men jeg har alltid trodd at vi ville vinne saken, sier Wojtera. Han regner med at han vil søke om kompensasjon for tapt lønn.

- Nå har jeg sendt informasjon videre til Sjømannsforbundet som igjen vil kontakte arbeidsgiveren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer