Ble milliardær over natta

En av de yngste gjennom tidene.

SUKSESS: Austin Russell (25) har ikke bare lovende utsikter, han har allerede blitt milliardær. Foto: Pressefoto
SUKSESS: Austin Russell (25) har ikke bare lovende utsikter, han har allerede blitt milliardær. Foto: Pressefoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Han er bare 25 år, og den siste i en eksklusiv klubb. Nå kan grunnleggeren av Luminar, Austin Russell, titulere seg selv milliardær.

Investorer som Peter Thiel (PayPal) og Alec Gores (The Gores Group) har puttet store summer inn i Russels utvikling av teknologi for selvkjørende biler, en teknologi han har jobbet med siden han stiftet selskapet som 17-åring.

De lovende utsiktene for suksess har sammen med støttespillerne bidratt til å føre ham inn på lista blant de yngste milliardærene i verden gjennom tidene.

Celebert selskap

Ser man bort fra personer som har arvet sine formuer, er Russell en av omkring et dusin mennesker som har klart å oppnå milliardformue før de har nådd 30 år. På lista finner man også kjente navn som Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg og forretningskvinne og modell Kylie Jenner, som har gjort stor suksess med sitt kosmetikkselskap.

- Det har vært intenst. Alt vi har gjort, hver eneste dag, for å nå dit vi har gjort, har vært intenst. Det er selvsagt enormt tilfredsstillende å få muligheten til å nå gå ut på det offentlige markedet, men det har kostet blod, svette og tårer, sier Russell til Forbes fra sitt kontor i California.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer