Ble milliardær over natta

En av de yngste gjennom tidene.

SUKSESS: Austin Russell (25) har ikke bare lovende utsikter, han har allerede blitt milliardær. Foto: Pressefoto
SUKSESS: Austin Russell (25) har ikke bare lovende utsikter, han har allerede blitt milliardær. Foto: Pressefoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Han er bare 25 år, og den siste i en eksklusiv klubb. Nå kan grunnleggeren av Luminar, Austin Russell, titulere seg selv milliardær.

Investorer som Peter Thiel (PayPal) og Alec Gores (The Gores Group) har puttet store summer inn i Russels utvikling av teknologi for selvkjørende biler, en teknologi han har jobbet med siden han stiftet selskapet som 17-åring.

De lovende utsiktene for suksess har sammen med støttespillerne bidratt til å føre ham inn på lista blant de yngste milliardærene i verden gjennom tidene.

Celebert selskap

Ser man bort fra personer som har arvet sine formuer, er Russell en av omkring et dusin mennesker som har klart å oppnå milliardformue før de har nådd 30 år. På lista finner man også kjente navn som Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg og forretningskvinne og modell Kylie Jenner, som har gjort stor suksess med sitt kosmetikkselskap.

- Det har vært intenst. Alt vi har gjort, hver eneste dag, for å nå dit vi har gjort, har vært intenst. Det er selvsagt enormt tilfredsstillende å få muligheten til å nå gå ut på det offentlige markedet, men det har kostet blod, svette og tårer, sier Russell til Forbes fra sitt kontor i California.

Teknologien brukes til å kartlegge omgivelsene rundt bilen, og på den måten sørge for at navigeringen kan gå uten hjelp fra en sjåfør bak rattet. Interessen har vært enorm - det har også de økonomiske resultatene.

Suksess på børs

Da selskapet gikk på børs denne uka, satt 25-åringen igjen med alt annet enn småpenger. Med sine 104,7 millioner aksjer til en verdi av 2,4 milliarder dollar, var det god grunn til å feire da Nasdaq stengte torsdag.

Den økonomiske oppturen stoppet imidlertid ikke der. Fredag fortsatte aksjen å stige til nye høyder.

Omsetningen for Luminar er det på sin side ingen umiddelbare milliardutsikter for på inntektsfronten. Ifølge Forbes er det ventet at omsetningen i 2020 vil lande på omkring 15 millioner dollar. Innen 2026 ventes salget derimot å nå minst 1,3 milliarder dollar.

- Herfra og inn handler det bare om skalering, gjennomføring og å komme seg helt i mål, sa Russell til nyhetsbyrået Reuters etter børssuksessen denne uka.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer