Ble milliardær over natta

En av de yngste gjennom tidene.

SUKSESS: Austin Russell (25) har ikke bare lovende utsikter, han har allerede blitt milliardær. Foto: Pressefoto
SUKSESS: Austin Russell (25) har ikke bare lovende utsikter, han har allerede blitt milliardær. Foto: Pressefoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Han er bare 25 år, og den siste i en eksklusiv klubb. Nå kan grunnleggeren av Luminar, Austin Russell, titulere seg selv milliardær.

Investorer som Peter Thiel (PayPal) og Alec Gores (The Gores Group) har puttet store summer inn i Russels utvikling av teknologi for selvkjørende biler, en teknologi han har jobbet med siden han stiftet selskapet som 17-åring.

De lovende utsiktene for suksess har sammen med støttespillerne bidratt til å føre ham inn på lista blant de yngste milliardærene i verden gjennom tidene.

Celebert selskap

Ser man bort fra personer som har arvet sine formuer, er Russell en av omkring et dusin mennesker som har klart å oppnå milliardformue før de har nådd 30 år. På lista finner man også kjente navn som Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg og forretningskvinne og modell Kylie Jenner, som har gjort stor suksess med sitt kosmetikkselskap.

- Det har vært intenst. Alt vi har gjort, hver eneste dag, for å nå dit vi har gjort, har vært intenst. Det er selvsagt enormt tilfredsstillende å få muligheten til å nå gå ut på det offentlige markedet, men det har kostet blod, svette og tårer, sier Russell til Forbes fra sitt kontor i California.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.