- Ble oppfordret til karantenebrudd

Danske Dan Madsen sier han ble oppfordret til å bryte de norske karantenereglene for å stå på ski i Hemsedal. Selskapet som solgte turen, avviser kritikken.

SJOKKERT: Danske Dan Madsen ble sjokkert da han hadde denne telefonsamtalen med selskapet Dansk Bilferie. Lyd: Dan Madsen. Klipp: Elias Kr. Zahl-Pettersen. Les hele saken på dagbladet.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I februar bestilte Dan Madsen en sjudagers skiferie i Hemsedal i jula.

Madsen, kjæresten og ungene skulle egentlig hatt avreise til Norge tirsdag, men på grunn av norske karanteneregler ble det vanskelig.

Gjengen hadde måttet i ti dagers karantene når de ankom landet. Derfor mener Madsen at han burde få tilbake pengene sine fra selskapet Danske Bilferie, som han har bestilt reisen gjennom.

Da han ringte dem, fikk han beskjed om at det uansett ikke var noen som sjekket hvorvidt de faktisk var i karantene, forteller han.

- Både jeg og kjæresten ble mildt sagt sjokkert. Det må jeg si, sier Madsen.

Selskapet Danske Bilferier avviser Madsens kritikk. De sier at de ikke vil oppfordre noen til å bryte noen reglene.

- Ikke ressurser til å sjekke

Samtalen Madsen hadde med selskapet, kan du høre øverst i saken.

- Hvis du først kommer inn i Norge - det tror jeg ikke du gjør - men hvis du gjør det, vil de slippe deg inn i Hemsedal, fordi det har jeg snakket med dem om. De har ikke tenkt å undersøke om du har vært i karantene, eller hvilke coronatester du har tatt eller ikke tatt, sier den ikke-navngitte ansatte i selskapet i opptaket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.