Nille-sjefen:

Ble stengt av politiet: - Var så forbanna

Nille-sjef Kjersti Hobøl har navigert lavpriskjeden gjennom røft farvann. Underveis har hun måttet svare for politiet.

NYE KRAFTTAK: Kjersti Hobøl har allerede reddet Nille fra konkurs. Nå står lavpriskjeden overfor nye utfordringer i form av økt inflasjon, kostnadskontroll og framtidig usikkerhet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NYE KRAFTTAK: Kjersti Hobøl har allerede reddet Nille fra konkurs. Nå står lavpriskjeden overfor nye utfordringer i form av økt inflasjon, kostnadskontroll og framtidig usikkerhet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Jeg tror vi vil se et år som er eksepsjonelt krevende.

Nille-sjef Kjersti Hobøl (61) føler seg sjelden maktesløs. I 2018 overtok hun øverste post for en lavpriskjede som styrte rett mot avgrunnen. Innen to år var skuta snudd i en operasjon fremstilt som en av de mest vellykkede i norsk næringsliv.

- Et resultat av lagarbeid, insisterer hovedpersonen selv.

- Blir beintøft

Så traff pandemien - avløst av inflasjon, strømkrise, rentehopp og trangere tider for folk flest. Nå må selv varehandelens «superkvinne» erkjenne at Nille igjen står overfor nye motbakker.

- Jeg velger alltid å se muligheter. Men det neste året blir beintøft. Det har aldri vært vanskeligere å forutse hva som skjer.

Vi må skrur klokka litt tilbake. Høsten 2021 begynte det å likne normaltilstander i samfunnet. Så inntraff det første store omikronutbruddet i Norge under et verdensomtalt julebord på Aker Brygge.

- Det hadde gått i ett siden 12. mars 2020. Så smalt det på nytt og det ble restriksjoner i samfunnet igjen.

- Surrealistisk

På dette tidspunktet var Norges befolkning godt kjent med smittevernrutinene. Håndsprit. Avstand. Testing. Karantene. Isolasjon. Tiltakene som fulgte for varehandelen, hadde Hobøl vanskeligere for å svelge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer