Grieg Seafood

Blemme kostet over ti millioner

Laks til en verdi av over 10 millioner kroner ble stående i varmen i fire døgn.

ØDELAGT: Et titalls tusen kilo laks ble ødelagt da det ble stående i varmen i flere dager. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB
ØDELAGT: Et titalls tusen kilo laks ble ødelagt da det ble stående i varmen i flere dager. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

Onsdag møtes oppdrettskjempen Grieg Seafood Norway (GSF) og fraktselskapet Schenker AS i Oslo tingrett. Sistnevnte har saksøkt oppdretteren for manglende betaling etter en mislykket laksefrakt i september 2021.

Da skulle det tyske transportselskapet frakte 63 276 kilo laks til fire forskjellige kunder i Kina. Laksen hadde en samlet verdi på nesten 1,1 millioner dollar, tilsvarende over 10 millioner norske kroner.

Fire dager i varmen

I 2021 herjet fortsatt coronapandemien i verden, og ifølge saksøkte Grieg Seafood, forsikret Schenker om at tollklarering av fisken ville gå kjapt på flyplassen Guangzhou i Kina. Dermed skulle det ikke være behov for kjølefasiliteter.

Slik ble det imidlertid ikke.

Fisken ankom Kina 24. september. Først fire dager seinere ble den tollklarert - etter å ha stått i 30-35 varmegrader. Det skriver Grieg i sitt sluttinnlegg, som er levert Oslo tingrett.

«Fisken hadde da en kjernetemperatur på rundt 22 grader, og var totalskadet. Grieg har i ettertid blitt møtt med omfattende krav om refusjon fra sluttkundene i Kina, og har lidt et betydelig tap av goodwill og omsetning, ved at flere av de aktuelle kundene enten har sluttet å bestille fisk fra Grieg eller bestiller i mindre volum enn tidligere», står det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer