Eksperter:

- Blir elbil-konkurrent

Toppsjefene innen bilindustrien venter at Apple skal være verdens fjerde største produsent av elbiler i 2030. Dette til tross for at de ennå ikke har laget en.

RYKTET GÅR: Flere toppsjefer tror at Apple vil bli en av verdens ledende elbilprodusenter innen åtte år. Foto: REUTERS/Mike Segar/File Photo/File Photo
RYKTET GÅR: Flere toppsjefer tror at Apple vil bli en av verdens ledende elbilprodusenter innen åtte år. Foto: REUTERS/Mike Segar/File Photo/File Photo Vis mer
Publisert

Flere av verdens fremste teknologieksperter mener at Apple innen få år vil bli en topprodusent av elbiler.

Dette viser den årlige undersøkelsen fra KPMG, der 915 toppsjefer innenfor bilindustrien har blitt spurt om framtida for bransjen.

I 2030 ventes Tesla å forbli den største elbilprodusenten i verden, mens Apple vil ha klatret opp på en fjerdeplass.

Men Apple har ikke produsert en eneste elbil ennå.

Troen er styrket

Ryktene om at Apple skal være på vei inn i elbilbransjen, er derimot ikke nye. I fjorårets undersøkelse havnet selskapet på en niendeplass over hvem som ventes å være de ledende elbilprodusentene i 2030.

Det er flere grunner til at troen på Apple som elbilprodusent er styrket.

Blant annet skyldes det at underleverandøren Foxconn, som setter sammen iPhoner, har begynt å produsere elbiler.

- Antakelsene rundt Apple er basert på den sterke merkevaren, erfaringen med masseproduksjon og Foxconn, som for øyeblikket lager Apple sine iPhoner, sier Gary Silberg, KPMGs globale leder for bilindustrien, til CNBC.

Blir konkurrenter

Apple har verken bekreftet eller avkreftet ryktene. Men selv om selskapet mulig inntar elbilmarkedet, ser det ut til at Tesla fortsatt vil ligge øverst på lista om åtte år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.