Pensjon

- Blir enda dyrere

Sveinung Rotevatn (V) hyller arbeidet som er gjort av pensjonsutvalget, men sier man ikke kommer unna at den totale regningen blir større enn i dag med flere av endringene som foreslås.

SE NÅ: Legger fram pensjonsreformen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er ikke klar til å vedta dette over bordet.

Det sier Sveinung Rotevatn (V) til Dagbladet om hovedpunktene i pensjonsutvalgets rapport, som legges fram i sin helhet klokka ti.

Pensjonsutvalget fikk i oppgave å vurdere om det var behov for reformen, om den ser ut til å virke etter hensikten og om det er behov for justeringer.

På alle tre spørsmålene svarer utvalget et klart ja. En hovedkonklusjon er at pensjonsreformen var nødvendig for å begrense veksten i pensjonsutgiftene.

Rotevatn hyller arbeidet som er gjort av utvalget, men sier man ikke kommer unna at systemet som foreslås blir enda dyrere enn dagens system.

- Må ikke bryte sammen

Utvalget, som er ledet av konsernsjef i Schibsted, Kristin Skogen Lund, foreslår å gradvis øke pensjonsalderen, slik at dagens unge må jobbe til de er over 70 år.

Utvalget foreslår også mellom 1/2 og 2/3 skjerming for uføre.

Også for minstepensjonistene foreslås det noen endringer i levealdersjusteringen.

- Vi har allerede en utfordring med at svært mye av skatteinntektene våre går til pensjon, og mer skal det bli. Jeg er i tvil om dette er bærekraftig. Systemet må være verdig og raust, men vi må også passe på at det ikke bryter sammen, sier Rotevatn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer