- Blir et sjokk

To av Norges fremste økonomieksperter er sterkt bekymret. Nå ber de nordmenn stålsette seg for en dyster økonomisk høst.

VIL SVI: Siviløkonom Hallgeir Kvadsheim og økonom Lene Drange ber nordmenn forberede seg på tøffere tider. Ekspertene er bekymret for at økte priser kan resultere i et økonomisk sjokk for mange det neste halvåret. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
VIL SVI: Siviløkonom Hallgeir Kvadsheim og økonom Lene Drange ber nordmenn forberede seg på tøffere tider. Ekspertene er bekymret for at økte priser kan resultere i et økonomisk sjokk for mange det neste halvåret. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

ARENDAL (Børsen): - Jeg er bekymret. Mange må skifte gir, og jeg er ikke sikker på om alle vil klare det like godt, sier Hallgeir Kvadsheim til Børsen.

Nærings- og politikerelitens store minglefest Arendalsuka er for alvor i gang. Tirsdag deltok blant andre «Luksusfellen»-profilene Hallgeir Kvadsheim, Lene Drange og Cecilie Tvetenstrand til debatt i sørlandsbyen.

Der var budskapet klart: Mange nordmenn står overfor en blytung økonomisk høst.

- Det kommer til å bli dyrt. Økte matvarepriser, økte renter og økte strømpriser. Da kan det bli tøft for de som ikke har en buffer, de som kanskje brukte litt mye penger i sommer, og de som lever fra måned til måned, sier økonom Lene Drange til Børsen fra et regntungt Arendal.

- Grunn til bekymring

- Er folk forberedt på disse tre komponentene?

- Nei. Det vil bli et sjokk, for den økonomiske utviklingen skjer såpass raskt, skyter Kvadsheim inn.

For inflasjonen har skutt i taket. Alt blir dyrere, og samtidig har nordmenn lån til pipa. Finanstilsynet har slått alarm, og tirsdag varslet SSB at hele 900 000 nordmenn ikke har råd til en stor uforutsett utgift.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.