Selger holme i rikingparadis:

- Blir ikke bedre

Har du en grei slant på bok, kan du sikre deg din egen holme i milliardærenes sommerparadis. Mekler forklarer hvem som er den typiske kunden.

KAN BLI DIN: Midt mellom superrikingenes sommerparadiser ligger Lille Bjørnholmen, som nå er ute til salgs. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KAN BLI DIN: Midt mellom superrikingenes sommerparadiser ligger Lille Bjørnholmen, som nå er ute til salgs. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BLINDLEIA (Børsen): De kommer på løpende bånd: Cabincruisere, yachter, og rib-er med et hissig antall hestekrefter, som putrer gjennom sundet i et bedagelig tempo. Ikke minst ligger millionhyttene, den ene mer storslagen enn den andre, langs vannkanten som perler på ei snor.

Det er med andre ord ingen tvil om at Blindleia, som strekker seg fra Lillesand til Ulvøysund, er de rikestes boltreplass om sommeren.

- Kan ikke bli bedre

Det som er mer uvanlig å se, er skilt med «til salgs». Knappheten på boliger i omløp legger nemlig mye av bakteppet for den elleville prisutviklingen i området.

Men Børsen ser et unntak: Lille Bjørnholmen, bare minutter unna oljefondssjef Nicolai Tangens og hotellkonge Petter Stordalens sommereiendommer, skriker etter ny eier.

- Det er beliggenheten som er spesiell. At du har en liten idyllisk holme helt for deg selv, gir en egen atmosfære, skryter eiendomsmekler i DNB Eiendom, Jan Olav Birkenes, overfor Børsen.

- Solmessig så kan det ikke bli bedre, skyter han inn.

I LE: Det bes om nesten 17 millioner kroner for holmen midt i selve indrefileten av skjærgårdsluksus. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
I LE: Det bes om nesten 17 millioner kroner for holmen midt i selve indrefileten av skjærgårdsluksus. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Selve hytta er på 71 kvadratmeter, og mekleren beskriver den som av normal og god standard. Med en pris på 16,9 millioner kroner er det altså 238 000 kroner per kvadratmeter hytte. Men ifølge Birkenes får man mye, mye mer.

- Det som er spesielt, er at den ligger veldig i le. Sørvestlig vindretning er den du plages mest med langs hele sørlandskysten, og akkurat denne hytta ligger veldig i le for sydvesten. Det skal en nesten ikke tro.

Eiendommen ble lagt ut for salg i slutten av juni. Birkenes sa den gang at han trodde på et raskt eierskifte, ifølge Agderposten. Det er flere interessenter, men ennå har det ikke kommet bud.

- Jeg merker at folk har bedre tid nå enn i fjor og året før. Da skulle folk ha hytte og bruke den i ferien, sier han.

- Flere enn du aner

På spørsmål om hvem som typisk tar seg råd til en holme midt i kremen av skjærgårdsluksus, sier mekleren:

- Det er flere enn du aner, det er faktisk en del som har anledning til å kjøpe i denne prisklassen. Men det sier seg selv – det er folk med penger. En typisk kunde er nok noen som har en bakgrunn med hytte i Blindleia, kanskje vokst opp med det i familien.

Ifølge Birkenes er prisen basert på hva andre sammenliknbare eiendommer i nærheten er solgt for, og erfaring.

- Den har en del av de kvalitetene som mange vektlegger: egen strand, hele holmen for deg selv. Og det viktigste at det er såpass lunt. Du må nesten i land der for å forstå det.

- Området hvor hytta ligger er attraktivt hyttested, hvor det er klart at prisene i områdene er høye.

Han sier at en eventuell kjøper av hytta trolig vil ønske å gjøre noe arbeid på den, og at Lillesand kommune åpner for bruksareal på 120 kvadratmeter.

- Men kommunen er opptatt av at man bygger slik at det glir fint inn i terrenget, og kanskje ikke blir så prangende. Det bør ligge fint tilpasset terrenget og med bruk av materiale som kanskje har samme farge som svaberg og knauser.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer