Selger holme i rikingparadis:

- Blir ikke bedre

Har du en grei slant på bok, kan du sikre deg din egen holme i milliardærenes sommerparadis. Mekler forklarer hvem som er den typiske kunden.

KAN BLI DIN: Midt mellom superrikingenes sommerparadiser ligger Lille Bjørnholmen, som nå er ute til salgs. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KAN BLI DIN: Midt mellom superrikingenes sommerparadiser ligger Lille Bjørnholmen, som nå er ute til salgs. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BLINDLEIA (Børsen): De kommer på løpende bånd: Cabincruisere, yachter, og rib-er med et hissig antall hestekrefter, som putrer gjennom sundet i et bedagelig tempo. Ikke minst ligger millionhyttene, den ene mer storslagen enn den andre, langs vannkanten som perler på ei snor.

Det er med andre ord ingen tvil om at Blindleia, som strekker seg fra Lillesand til Ulvøysund, er de rikestes boltreplass om sommeren.

- Kan ikke bli bedre

Det som er mer uvanlig å se, er skilt med «til salgs». Knappheten på boliger i omløp legger nemlig mye av bakteppet for den elleville prisutviklingen i området.

Men Børsen ser et unntak: Lille Bjørnholmen, bare minutter unna oljefondssjef Nicolai Tangens og hotellkonge Petter Stordalens sommereiendommer, skriker etter ny eier.

- Det er beliggenheten som er spesiell. At du har en liten idyllisk holme helt for deg selv, gir en egen atmosfære, skryter eiendomsmekler i DNB Eiendom, Jan Olav Birkenes, overfor Børsen.

- Solmessig så kan det ikke bli bedre, skyter han inn.

Selve hytta er på 71 kvadratmeter, og mekleren beskriver den som av normal og god standard. Med en pris på 16,9 millioner kroner er det altså 238 000 kroner per kvadratmeter hytte. Men ifølge Birkenes får man mye, mye mer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.