Dagbladet erfarer:

Blir kontrollsak om Stoltenberg

Fredag kan Jens Stoltenberg bli utnevnt til ny sjef for Norges Bank. Hvis det skjer er ikke Stortinget ferdige med saken.

PÅ STORTINGETS BORD: Utnevnelsen av ny sentralbanksjef blir en sak for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. (Photo by JOHN THYS / AFP)
PÅ STORTINGETS BORD: Utnevnelsen av ny sentralbanksjef blir en sak for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. (Photo by JOHN THYS / AFP) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Før den dramatiske utnevnelsen av ny sentralbanksjef er Stortinget splittet i synet på om Jens Stoltenberg er riktig mann for jobben.

Et flertall blant partiene på har uttalt seg kritisk til en utnevnelse av den tidligere statsministeren og Ap-lederen. Frp mener han burde trukket seg for lenge siden.

Nå opplyser flere partier til Dagbladet at de ønsker å ta saken opp i Stortingets kontrollkomité når utnevnelsen er klar.

«Nesten garantert»

- Sentralbanksjefen er en så viktig posisjon, og det har vært så stor offentlig interesse om denne prosessen at det er helt åpenbart at kontrollkomiteen må stille de spørsmål og bekymringer de måtte ha, sier leder i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité Peter Frølich (H) til Dagbladet.

Kilder sier også til Dagbladet at det «nesten garantert» blir en kontrollsak hvis Stoltenberg går seirende ut.

Komitélederen sier imidlertid at de vil starte med å sende brev med spørsmål til finansministeren.

- Det er vår oppgave og plikt å undersøke hva som har skjedd, Jeg skal ikke legge skjul på at det kan være grunn til å stille spørsmål, men det er ikke grunnlag for en full kontrollsak enda, sier Frølich.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer