- Blir lagt merke til i Europa

Norge ligger an til å opprettholde økningen i gasseksporten også i 2023. Det høster ros og anerkjennelse i Europa, sier olje- og energiminister Terje Aasland.

STOLT: Olje- og energiminister Terje Aasland sier Norge hører mye positivt fra Europa på at vi opprettholder gasseksporten i 2023. Foto: Javad Parsa / NTB
STOLT: Olje- og energiminister Terje Aasland sier Norge hører mye positivt fra Europa på at vi opprettholder gasseksporten i 2023. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SANDEFJORD (Dagbladet): - I 2022 økte Norge produksjonen og eksporten av gass med 8 prosent til Europa. Bare økningen tilsvarer 100 TWh. Nyheten i dag er at dette høye produksjons- og eksportvolumet vil stå seg i 2023, sier olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) til Dagbladet.

Aasland har med seg gode nyheter i kofferten til Norsk Petroleumsforenings årskonferanse i Sandefjord. Nyheten blir også tatt svært godt imot i Europa, forteller statsråden.

Bidrar til stabilisering

- Dette blir lagt merke til i Europa. Det bidrar til å stabilisere energisituasjonen i Europa og derfor også stabilisere våre egne strømpriser. Det bidrar til større stabilitet for tysk industri og bidrar til inntekter for Norge. Det er en vinn-vinn situasjon, sier Aasland.

De endelige 2022-tallene kommer først i slutten av januar, men foreløpige anslag ligger på 122 milliarder standardkubikkmeter med gass.

- Dette er et positivt innslag i en krevende tid, sier Aasland.

Det siste året har Europa gått fra å være helt avhengig av russisk gass til å frigjøre seg fra Putins økonomiske kvelertak. Norsk energieksport til Europa har vært avgjørende for å få til det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer