Strømstøtte til næringslivet

- Blir så forbanna

At en bred strømstøtteordning vil bli kostbart for regjeringen, er «tull og tøys», ifølge Jan Petter Sissener. Han mener imidlertid at løsningen bør være en annen.

RIKING: Den kjente aksjeforvalteren Jan Petter Sissener mener diskusjonen er syk, og skapt av globalistiske politikere. Foto: Erlend Aas / NTB
RIKING: Den kjente aksjeforvalteren Jan Petter Sissener mener diskusjonen er syk, og skapt av globalistiske politikere. Foto: Erlend Aas / NTB Vis mer
Publisert

De skyhøye strømprisene som ryster landet, og spesielt i Sør-Norge, har fått flere til å rope varsko på vegne av norske bedrifter.

Presset øker på at regjeringen må komme med tiltak til næringslivet.

- Ekstrem situasjon

Mandag hadde regjeringen møte med NHO og LO for å diskutere blant annet potensiell strømstøtte til næringslivet. Der sa Støre at en ekstrem situasjon krever ekstraordinære tiltak.

Han understreket at bedriftene selv har ansvar for å innrette seg i et marked som går opp og ned.

- Det er grunnregelen i vår økonomi. Men i en så ekstrem situasjon som vi har hatt i deler av landet, så er det grunn til å se om det trengs ordninger som kan komme noen bedrifter til unnsetning, sa Støre da han møtte pressen etter møtet.

Stortinget har nå gitt Støre ei uke på seg til å komme med en tidsplan for strømstøtte.

- Tull og tøys

En bred og generell strømstøtte til bedriftene vil koste et sted mellom 30 og 90 milliarder kroner, avhengig av hvor raus ordningen blir, får Børsen opplyst av en sentral aktør.

Når Børsen presenterer det grove regnestykket for Jan Petter Sissener, og spør hva han tenker om en bred strømstøtte i lys av dette, sier han:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer