- Blir verre før det blir bedre

Men når det blir bedre vil arbeidsledigheten falle og renta stige.

OPPGANG: Når vaksinedekningen i løpet av første halvår neste år begynner å bli god, vil det også skrus på en bryter i norsk økonomi, mener SSB. Foto: Shutterstock / NTB
OPPGANG: Når vaksinedekningen i løpet av første halvår neste år begynner å bli god, vil det også skrus på en bryter i norsk økonomi, mener SSB. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statistisk sentralbyrå (SSB) slår fast at norsk økonomi har hentet inn store deler av det kraftige fallet i mars og april, men at smitteverntiltakene i november var et nytt tilbakeslag.

Det kommer fram i deres rapport for konjunkturtendensene i Norge og utlandet.

En bryter slås på

- Norsk økonomi har hentet igjen mye av fallet fra mars og april. Nå ligger vi 1,5 prosent under nivået fra februar. Så står vi i en ny smittebølge, og det betyr at det kommer til å bli verre før det blir bedre, sier forsker Thomas von Brasch i SSB til Børsen.

- Vi legger til grunn at utover våren og mot sommeren vil mange nok bli vaksinert, slik at smittevernet kan lettes og en bryter kan slås på i norsk økonomi.

Med andre ord vil det fremdeles ta noen måneder før den norske økonomien er oppe i normalt fart igjen.

- Vi regner med at det vil være normalt aktivitetsnivå i økonomien i løpet av 2022, sier von Brasch.

At bryteren skrus på i norsk økonomi igjen vil naturlig nok også være gode nyheter for alle som står uten jobb eller er permittert, mange av dem i servicenæringen, som har vært ekstra hardt rammet av coronatiltakene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer