Teknologibransjen

Blodbad i tekbransjen: - Kollapser

Mange av verdens største teknologiselskaper sliter tungt og sier opp titusenvis av ansatte.

SPARKER: Elon Musk har begynt med masseoppsigelser i Twitter etter at han nylig overtok showet. Foto: Angela Weiss / AFP
SPARKER: Elon Musk har begynt med masseoppsigelser i Twitter etter at han nylig overtok showet. Foto: Angela Weiss / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Børsen): Store og kjente teknologiselskaper som Meta, Twitter og flere andre sier opp ansatte i hopetall.

I begynnelsen av november meldte Meta, som er selskapet til Mark Zuckerberg som driver Facebook, at de vil starte en omfattende oppsigelsesrunde hvor 11.000 mennesker vil miste jobben.

Bare de to første ukene i november sa flere selskaper opp mer enn ti prosent av sine ansatte, melder CNBC.

Ifølge Layoffs.fyi, som følger teknologibransjen tett, skal 137.000 mennesker ha fått sparken så langt i år. Tallet vil trolig stige betydelig innen året er omme.

Google og Amazon har også innført ansettelsesstopp, ifølge Washington Post. Amazon planlegger også å si opp 10.000 medarbeidere, ifølge New York Times.

- Mange ting

Twitter har også sagt opp tusenvis av mennesker etter at Tesla-gründeren Elon Musk tok over selskapet. Google skal også ha planer om å si opp tusenvis av sine «lateste medarbeidere».

- Akkurat nå ser vi svært mange ting som faller sammen. Det er store strukturelle forandringer som begynner å bli tydelige, som EU-reguleringer og en ny skattelovgivning i Storbritannia. Det blir på mange måter hakket hjørner av teknologimaskinen, og det er positivt, sier Mikkel Flyverbom, professor ved Copenhagen Business School og leder for den danske regjeringens ekspertgruppe for teknologigianter, til Ekstrabladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer